Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ανατριχίλα από την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου


Οι περίπου 100 Χρυσαυγίτες, κατευθύνθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σκίζοντας αφίσσες και ξυλώνοντας ό,τι πανό έβρισκαν μπροστά τους.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφεραν κράνη και ασπίδες και φώναζαν τα γνωστά συνθήματα περί «εθνικιστών αγωνιστών».

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τον γνωστό χώρο αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης «Ρεσάλτο» και άρχισαν να πετούν πέτρες.

Σε αντίδραση, ο αντιφασιστικός συντονισμός Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα Σάββατο 25/1 τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο Κερατσίνι, σε μια προσπάθεια να σπείρουν το φόβο στις γειτονιές μας.

Ανατριχίλα από την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου

Οι ομάδες εφόδου έδειξαν το «αντριλίκι» τους για μια ακόμα φορά. Κάνοντας παρέλαση με στρατιωτικό βηματισμό και περιβολή μοίραζαν φυλλάδια με το ζόρι ακόμα σε όσους τα αρνήθηκαν. Στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου φώναζαν φασιστικά συνθήματα και κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί από την πρώτη μέρα, στο σημείο της δολοφονίας.

Με την ανοχή και την αδιαφορία της αστυνομίας προχωρούσαν τρομοκρατώντας τον κόσμο, σκίζοντας αφίσες και ξυλώνοντας ό,τι πανό έβρισκαν μπροστά τους. Φτάνοντας στην πλατεία Λαού, με ασπίδα προστασίας γνωστών ασφαλιτών της περιοχής, και πλήρη απουσία αστυνομίας, επιτέθηκαν στο στέκι του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Ρεσάλτο.

Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των εργατόπαιδων Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα.

Ο Αντιφασιστικός συντονισμός Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος καλεί όλους τους αντιφασίστες, τις συλλογικότητες, συλλόγους και σωματεία σε συνάντηση, αύριο Κυριακή στις 5.00 μμ στο χώρο της Εργατικής Λέσχης για την οργάνωση της αντιφασιστικής δράσης».

Υβριστικό παραλήρημα από Κασιδιάρη - Παναγιώταρο

Λίγο αργότερα, Κασιδιάρης και Παναγιώταρος ανακοίνωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθλήνας τις υποψηφιότητές τους για το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, αντίστοιχα.

Ο μεν Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος Δήμαρχος που θα εκλεγεί από την φυλακή και έκανε λόγο για «λαμόγια που φέρνουν μετανάστες»: «Όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει την πρώτη θέση», υποστήριξε ο Κασιδιάρης εκτιμώντας ότι θα είναι ο πρώτος δήμαρχος πρωτεύουσας κράτους που θα εκλεγεί, παρότι «θα είναι φυλακισμένος.

Προκλητικός και ο έτερος Χρυσαυγίτης υποψήφιος που όχι μόνο δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό «αληταρά» που απήυθυνε προς τον υπ. Δικαιοσύνης η Ελένη Ζαρούλια μέσα στη Βουλή αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω:

«Είναι πουλημένοι, παλιοτόμαρα, σαβούρα και σιχαμάρα. Ο ελλληνικός λαός τους σιχαίνεται και «θα το δείξει έμπρακτα τον Μάιο».



25012014-KER von antifadada

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου