Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΟΜΟΣ: Οι τζιχαντιστές καλούν σε αιματηρές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας

Με αλά Χόλυγουντ γυρισμένο βίντεο απαντούν στον Ομπάμα 

 αρχείο λήψης.jpg



Τρόμο και αναστάτωση έχει προκαλέσει παγκοσμίως ένα μήνυμα μελών φόρουμ των τζιχαντιστών που καλούν τους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους» να κάνουν επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες σε πολυσύχναστα μέρη στις ΗΠΑ όπως οι Times Square της Νέας Υόρκης, το Λας Βέγκας και μέρη όπου συγκεντρώνονται τουρίστες στο Τέξας.

Μάλιστα στο εν λόγω μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες αλλά ανανεώθηκε τις τελευταίες μέρες, περιλαμβάνονται και οδηγίες για το πως μπορεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδιες βόμβες με υλικά που μπορεί να βρει στο σπίτι του όπως ζάχαρη, σπίρτα και χριστουγεννιάτικα φωτάκια!

Σημειώνεται ότι «Μοναχικοί λύκοι» είναι οι ελεύθεροι κομμάντος, όρος που χρησιμοποιείται και από τους ισλαμιστές τρομοκράτες.



​ Νωρίτερα, με ένα βίντεο... αλά Χόλιγουντ απείλησε το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στον Λευκό Οίκο και τα αμερικανικά στρατεύματα, λίγες ημέρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα, στο οποίο διεμήνυε ότι «θα αφαιρέσουμε αυτόν τον καρκίνο προκειμένου να μην εξαπλώνεται».

Το βίντεο – απειλή των τζιχαντιστών, το οποίο έχει τίτλο «Οι φλόγες του Πολέμου» και υπότιτλο «ο αγώνας έχει μόλις ξεκινήσει», δημοσιεύθηκε από το al-Hayat, το αγγλόφωνο ενημερωτικό κέντρο του ISIS την Τρίτη.

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι ήρεμοι πριν αποκεφαλιστούν;

Απάντηση στο ερώτημα δίνει ένας Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από τους Τζιχαντιστές, ο Ντιντιέ Φρανσουά, που αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2014 μετά από 10 μήνες κράτησής του.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Europe1 ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν και αυτό εξαιτίας των πολλών εικονικών εκτελέσεων στις οποίες τους υποβάλουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Έτσι, ποτέ δεν ξέρουν πότε θα τους σκοτώσουν στ' αλήθεια. Νομίζουν ότι είναι ένα είδος πρόβας κάθε φορά.

Μάλιστα διηγείται, ότι είχε κρατηθεί μαζί με τον Τζέϊμς Φόλεϊ, τον αμερικανό δημοσιογράφο που αποκεφαλίστηκε πρώτος και είχε δει να τον στήνουν στον τοίχο πολλές φορές, προσποιούμενοι ότι τον σταυρώνουν.

Ο δημοσιογράφος της Guardian Μάρτιν Τσούλοβ έγραψε: «Και οι τρείς όμηροι έδειχναν ήρεμοι έτοιμοι να αποδεχθούν την μοίρα τους. Είτε δεν γνώριζαν τι τους περίμενε, είτε μετά από μια περίοδο μακράς κράτησης πίστευαν ότι απλά το καλύτερο ήταν να κάνουν ότι τους λένε οι βασανιστές τους για να γλιτώσουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου