Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλάδα δυο... καιρών: Στη μισή χώρα βρέχει, στην άλλη μισή έχει... καλοκαίρι

Ελλάδα δυο... καιρών: Στη μισή χώρα βρέχει, στην άλλη μισή έχει... καλοκαίρι
 
Στη Δυτική Ελλάδα βροχές και καταιγίδες, στην ανατολική και νότια ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Καλού κακού, πάντως, αν βγείτε από το σπίτι, έχετε και μια ομπρέλα εύκαιρη... Αναλυτική πρόγνωση του καιρού.
 Οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με τις χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο, στη δυτική Μακεδονία αλλά και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κυρίως στα βουνά. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα διατηρηθεί πολύ καλός με ανεβασμένες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εως 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές που θα πυκνώσουν με βροχές και μπόρες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις εως 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα της Παρασκευής σε ολόκληρη τη χώρα, ωσόσο δε θα λείψουν οι βροχές και οι μπόρες κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καποιες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 30 με 31εναν βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Ακούστε αναλυτικά την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για σήμερα, Παρασκευή
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στη νότια Πελοπόννησο δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου.

IMERISIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου