Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η Ρωσία πλήρωσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παναγίας των Παρισίων



Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο έκανε δώρο στο Παρίσι ο Πούτιν!!!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εξασφάλισε η Παναγία των Παρισίων, καθεδρικός ναός της γαλλικής πρωτεύουσας, χάρη στη γενναιοδωρία των Ρώσων.

Τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί  για να αγοραστεί και να στολιστεί το παραδοσιακό δέντρο, δεν επαρκούσαν και έτσι η χώρα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσφέρθηκε να δωρίσει ένα δέντρο ύψους 25 μέτρων, αξίας 80 χιλιάδων ευρώ.

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό χριστουγεννιάτικο δώρο», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας και τόνισε ότι η χειρονομία δεν έχει κανένα πολιτικό κίνητρο.

Η ρωσική κυβέρνηση αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«O δήμαρχος της Μόσχας και η ρωσική κυβέρνηση προσφέρουν όλο χαρά ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμεί τον καθεδρικό ναό. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει επίσης την ιδέα αυτή. Το δέντρο έφτασε στο Παρίσι μαζί με τις καλύτερες ευχές της Μόσχας σε όλους τους Γάλλους πολίτες. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση αγάπης, αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των Χριστιανών. Δεν θέλουμε απλά να γίνει παρανόηση και να θεωρηθεί ότι το δώρο μας έχει σχέση με την πολιτική».  

Πάντως, η διεύθυνση της Παναγίας των Παρισίων έσπευσε να χαιρετίσει την προσφορά της Μόσχας.

ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου