Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δοιμοιρίες ΜΑΤ στην Κω για την τήρηση της τάξης με τους πρόσφυγες

Δοιμοιρίες ΜΑΤ στην Κω για την τήρηση της τάξης με τους πρόσφυγες 
 
Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, αναχώρησαν εσπευσμένα το μεσημέρι από την Αθήνα για την Κω, με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130,

προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς το πρωί η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί, φάνηκε να ξεφεύγει από τον έλεγχο. 

Την ίδια ώρα επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση, και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και εκπροσώπων των Ενώσεων αστυνομικών του Ανατολικού Αιγαίου, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, και τον Βασίλειο Μαστρογιάννη, διευθυντή του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση, κατά την οποία συζητήθηκε διεξοδικώς το θέμα που έχει προκύψει.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΑΣΥ, αναφέρει ότι ζήτησαν επίμονα την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Ανατολικό Αιγαίο, κάτι στο οποίο η πολιτική και φυσική ηγεσία ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι έλαβαν την υπόσχεση του Αρχηγού, πως ο αριθμός των αποσπάσεων αυτών «θα ενσωματωθεί στο ακέραιο στον πίνακα των ετήσιων συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2015», ώστε να διασφαλιστούν οι αστυνομικοί που θα μετακινηθούν από τώρα στις περιοχές αυτές, ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα της μετάθεσής τους. Σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή, η ηγεσία ανέφερε πως θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με δεδομένη και τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι είναι καταδικαστέα περιστατικά όπως το χτεσινό χαστούκι, αλλά οι υπηρεσιακές πιέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί είναι αφόρητες, οι ευθύνες των κυβερνώντων για την κατάσταση τεράστιες και «υπό τις παρούσες συνθήκες διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου