Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Όργιο φοροδιαφυγής στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού



Ένα απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων την Τετάρτη στο πωλητήριο που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελεγκτές ανακάλυψαν εμβρόντητοι ότι το υπουργείο Πολιτισμού κλέβει την Εφορία, δηλαδή ότι το κράτος κλέβει το κράτος, αφού καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν έκοψαν ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής.

Όμως, ακόμη κι εάν έκοβαν ουδεμία διαφορά θα υπήρχε διότι, όπως αποκαλύφθηκε στο τέλος του ελέγχου, η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.
Από πλευράς του το υπουργείο Πολιτισμού περιμένει, για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών.

«Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) με ανακοίνωσή της ζητά ο έλεγχος να γίνει προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου