Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Βίντεο σοκ: Εκτέλεση δημοσιογράφου και κάμεραμαν στον 'αέρα' εκπομπής

Συνάδελφος ο δολοφόνος που βιντεοσκοπούσε τη στιγμή του φόνου της ρεπόρτερ και του κάμεραμαν

 

Μια δημοσιογράφος και ένας οπερατέρ έπεσαν νεκροί στη Βιρτζίνια, από πυρά που δέχθηκαν στις 06.45 τοπική ώρα το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν, ανακοίνωσε ο εργοδότης τους, το τηλεοπτικό δίκτυο το WDBJ7. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και ένας τρίτος τραυματίας, πιθανότατα η γυναίκα που έκανε δηλώσεις στο συνεργείο.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία έχει αναγνωριστεί και πιστεύεται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος νυν ή πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη στη Βιρτζίνια έδωσε τέλος στη ζωή του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι ήταν νυν ή πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Ο τηλεοπτικό σταθμός WTVR του Ρίτσμοντ --θυγατρική εταιρεία του CBS News-- και το ραδιόφωνο WTOP ανέφεραν εξάλλου ότι ο ύποπτος επιβαίνει σε ένα όχημα και καταδιώκεται από την αστυνομία. Το επεισόδιο σημειώθηκε στη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ρίτσμοντ, ενώ η νεαρή ρεπόρτερ έπαιρνε μια συνέντευξη που μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι WDBJ7. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και η δημοσιογράφος και η γυναίκα από τον οποίο έπαιρνε τη συνέντευξη άρχισαν να ουρλιάζουν και έσκυψαν για να προστατευτούν.

Brent Watts @wattsupbrent
Update: Allison Parker and photographer Adam Ward have been killed in the shooting at Bridgewater P

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης στην κομητεία Μπέντφορντ. Η Άλισον Πάρκερ, 24 ετών και ο καμεραμάν-φωτογράφος Ανταμ Γουάρντ, 27 ετών, έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό αυτό, σύμφωνα με το WDBJ7. Η πρώτη αντίδραση του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ήταν να δηλώνει άγνοια για το τι ακριβώς συνέβη, όπως και η παρουσιάστρια των ειδήσεων από το στούντιο που δήλωνε έντρομη πως θα μεταδώσουν περισσότερα για το περιστατικό μόλις έχουν πληροφορίες.

Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. Η Βίκι Γκάρντνερ, η συνεντευξιαζόμενη γυναίκα που είναι μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, έχει τραυματιστεί και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

Ο σταθμός ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δύο θύματα κατάγονταν από την περιοχή. Η Πάρκερ μεγάλωσε στο Μάρτινσβιλ και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μάντισον ενώ ο Γουάρντ είχε φοιτήσει στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια. Ήταν και οι δύο αρραβωνιασμένοι και επρόκειτο να παντρευτούν.

Συνάδελφος των δύο νεκρών ο δράστης που βιντεοσκόπησε την επίμαχη στιγμή της δολοφονίας και την ανήρτησε στο facebook πριν αυτοπυροβοληθεί (vid)  


Συγκλονιστική τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας on air μιας ρεπόρτερ και ενός κάμεραμαν, αφού αποδεικνύεται πως δυσαρεστημένος εργαζόμενος του καναλιού ήταν ο δράστης που τράβηξε τη σκανδάλη. Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη στη Βιρτζίνια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Λίγο αργότερα από το λογαριασμό του σταθμού ανακοινώθηκε πως ο δράστης όντως έστρεψε το όπλο στον εαυτό του, παραμένει όμως ζωντανός.

Follow
WDBJ7 @WDBJ7
State police just released this picture of the shooter suspected of killing 2 WDBJ7 employees. http://www.wdbj7.com/news/local/law-enforcement-investigating-incident-at-bridgewater-plaza/34923086 


Ο ένοπλος είναι πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, ονόματι Βέστερ Φλάνιγκαν, γνωστός επίσης ως Bryce Williams, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

 

Στο βίντεο που εμφανίζεται στον λογαριασμό του χρήστη @bryce_williams7 διακρίνεται ένα πιστόλι που στοχεύει τη νεαρή δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ, όμως κανείς δεν το προσέχει. Κατόπιν η κάμερα χαμηλώνει και ακολουθούν πυροβολισμοί προς την πλευρά των θυμάτων. Η κυριά Γκάρνερ, η γυναίκα που έδινε συνέντευξη στο πλήρωμα, τραυματίστηκε στην πλάτη και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

 



Η διαμάχη με τους συναδέλφους και ο φόνος

Ο Bryce Williams σημείωσε στα οργισμένα του tweets πως η Άλισον Πάρκερ είχε προβεί σε ρατσιστικά σχόλια και παρόλα αυτά προσελήφθει στη συνέχεια, ενώ και ο Άνταμ Γουάρντ, κατηγορείται από τον δολοφόνο πως τον ανέφερε στο τμήμα προσωπικού μετά από μια και μόλις συνεργασία μαζί του. Στη συνέχεια ο δολοφόνος δήλωσε: "βιντεοσκόπησα τον πυροβολισμό, δείτε τον στο Facebook".

 

Ο λογαριασμός του δράστη στο twitter έχει πλέον μπλοκαριστεί ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο δράστης αυτοκτόνησε μετά την φρικιαστική του ενέργεια.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου