Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Όταν η κάμερα συνέλαβε 10 στιγμές που μας συγκλόνισαν



Η τηλεόραση μπορεί να συγκεντρώνει συχνά τα πυρά όλων, ωστόσο μερικές φορές οι κάμερες γράφουν ιστορία απαθανατίζοντας συγκλονιστικά γεγονότα. Δείτε 10 από αυτές τις στιγμές

10. Ο θάνατος του μποξέρ Benny Paret στο ρινγκ

 
Ήταν 24 Μαρτίου του 1962 όταν ο πρωταθλητής του μποξ Benny Paret, γνωστός και ως "Το παιδί" βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Griffith, με τον πρώτο να αποτελεί το απόλυτο φαβορί, έχοντας κερδίσει τους περισσότερους αγώνες μέχρι εκείνη τη μέρα.

Ο αγώνας ήταν ένα από τους πιο αναμενόμενους της σεζόν, μιας και οι δυο αθλητές φαίνεται να είχαν και προσωπική κόντρα, την οποία ήθελαν να λύσουν στο ρινγκ. Έτσι, οι ΗΠΑ, αλλά και οι λάτρεις του αθλήματος σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τον αγώνα ζωντανά από το Madison Square Garden. Προβάδισμα μέχρι τον έκτο γύρο είχε ο Benny Paret.

Ο αγώνας έφτασε μέχρι τον 12ο γύρο, με τον Griffith να παίρνει φόρα και να προσγειώνεται πάνω στο "Παιδί" καταφέρνοντας περισσότερα από 24 χτυπήματα. Ο διαιτητής αποφάσισε, πολύ αργά, να διακόψει τον αγώνα, με τον Paret να πέφτει σε κώμα και 10 μέρες αργότερα να ξεψυχά στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

9. Η δολοφονία της Alison Parker και του Adam Ward
 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φρικιαστικό βίντεο της δολοφονίας της δημοσιογράφου, Alison Parker και του οπερατέρ Adam Ward τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ενός ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων;

Η κάμερα κατέγραψε καρέ καρέ την επίθεση που δέχθηκαν τα θύματα, όπως και η συνεντευξιαζόμενή τους από πρώην συνεργάτη τους. Ο 41χρονος Vester Lee Flanagan ΙΙ άνοιξε, εν ψυχρώ, πυρ κατά των θυμάτων του, που έχασαν ακαριαία τη ζωή τους και στη συνέχεια το έβαλε στα πόδια, επιχειρώντας να εγκαταλείψει τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από τις αρχές έβαλε τέλος στη ζωή του, μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος είχε επικαλεστεί ως αιτία της αποτρόπαιης πράξης του ρατσιστικά σχόλια των συναδέλφων του σε βάρος του.

8. Η επίθεση στην ολλανδική βασιλική οικογένεια
 
Στις 30 Απριλίου του 2009, η Βασίλισσα Βεατρίκη και άλλα μέλη της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας επέβαιναν σε ένα ανοιχτό λεωφορείο κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο κέντρο της πόλης Apeldoorn. Κατά το τελευταίο γύρο του λεωφορείου ένα μαύρο ΙΧ πέρασε μέσα από το πλήθος τραυματίζοντας σοβαρά δεκάδες πολίτες, 9 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, στοχεύοντας το λεωφορείο.

Ο οδηγός παρά τους ελιγμούς δεν κατάφερε ποτέ να συγκρουστεί με το λεωφορείο, αλλά προσγειώθηκε σε ένα κοντινό μνημείο.

Κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν τραυματίστηκε, ενώ ο 38χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο.

7. Η πτήση 292 του JetBlue Airways
 
Η πτήση 292 του JetBlue Airways θα εκτελούσε πτήση από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2005. Λίγο μετά την απογείωση οι πιλότοι διαπίστωσαν πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης, με το αεροπλάνο να έχει περισσότερο βάρος στη μια πλευρά με αποτέλεσμα να γέρνει. Για να το διορθώσουν, αλλά και για να αποφύγουν μια πιθανή έκρηξη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, οι πιλότοι έκαναν κύκλους πάνω από τη Καλιφόρνια, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Φυσικά η προσγείωσή του στο Λος Άντζελες μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση με τους εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπερπροσπάθεια των πιλότων.

6. Οι στιγμές πριν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου


  Στις 9 Νοεμβρίου 1989, οι μαζικές διαδηλώσεις στο Τείχος του Βερολίνου έμελλε να αλλάξουν το μέλλον της Γερμανίας, αλλά και όλης της Ευρώπης. Μετά από ένα θρίλερ διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείων, το σχέδιο καταλήγει στα χέρια του Γενικού Γραμματέα Έγκον Κρεντς. Ο Κρεντς δεν γνωρίζει τις αντιρρήσεις των συναρμόδιων υπουργείων και δεν προσέχει ότι η ρύθμιση προορίζεται να δοθεί την άλλη μέρα στον τύπο. Έτσι τη δίνει μαζί με ένα σχετικό δελτίο τύπου στο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Γκύντερ Σαμπόφσκι, που ετοιμαζόταν εκείνη την ώρα να δώσει συνέντευξη τύπου στους Ανατολικογερμανούς και τους ξένους δημοσιογράφους.

Προς το τέλος της συνέντευξης, στις 18:57, ο Σαμπόφσκι αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μια νέα ταξιδιωτική ρύθμιση, η οποία όμως στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά ένα νομοσχέδιο υπό επεξεργασία, για το οποίο μάλιστα τα συναρμόδια υπουργεία είχαν αντιρρήσεις.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Ρικάρντο Έρμαν από το ιταλικό πρακτορείο ANSA «πότε τίθεται σε εφαρμογή αυτή η ρύθμιση», ο Σαμπόφσκι απαντά φυλλομετρώντας τα χαρτιά του: «Αυτή η ρύθμιση τίθεται σε εφαρμογή, απ’ όσο ξέρω αμέσως τίθεται σε εφαρμογή, χωρίς καθυστέρηση». Στο άκουσμα της είδησης  χιλιάδες Ανατολικοβερολινέζοι, βγαίνουν στους δρόμους και κατευθύνονται προς το Τείχος

5. σφαγή στο Columbine


 

Ήταν 20 Απριλίου του 1999, όταν δύο έφηβοι μαθητές, ο Eric Harris και ο Dylan Klebold, σκόρπισαν το θάνατο στο γυμνάσιο και Λύκειο Columbine Jefferson στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δύο μαθητές εισέβαλαν στο σχολείο τους κρατώντας όπλα και εκτέλεσαν 12 συμμαθητές τους και έναν δάσκαλο, ενώ τραυμάτισαν άλλα 24 άτομα, πριν αυτοκτονήσουν.

Ήταν μία από τις χειρότερες επιθέσεις  στην ιστορία των ΗΠΑ και προκάλεσε εκτεταμένες συζητήσεις για την οπλοκατοχή, αλλά και την έκθεση των νέων στη βία μέσω του κινηματογράφου και των Video Games.

4. Η δολοφονία του δολοφόνου του Κένεντι


  Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ο Αμερικανός πρόεδρος, Κένεντι έπεσε νεκρός δεχόμενος τρεις πυροβολισμούς από τον Lee Harvey Oswald. Δυο μέρες μετά το θάνατο του προέδρου ο δολοφόνος οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα, όπου ανακρίνεται και αποφασίζεται η μεταφορά του στη φυλακή.

Ωστόσο, λίγο πριν τη μεταφορά ο  Τζακ Ρούμπι ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο Ντάλας, γνωστός για τις διασυνδέσεις του με τη μαφία τον εκτελεί με μια σφαίρα στην καρδιά, με τα ΜΜΕ να μεταδίδουν ζωντανά το περιστατικό.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε το θάνατό του.

3. Το τσουνάμι της Ιαπωνίας

Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Στις 11 Μαρτίου 2011 ένας σεισμός 9 Ρίχτερ και διάρκειας 6 λεπτών, προκάλεσε ένα από τα πιο καταστροφικά τσουνάμι.  Οι πολίτες είχαν λιγότερο από ένα λεπτό να προετοιμαστούν. Το νερό παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του μες την βιβλική καταστροφή να μεταδίδεται ζωντανά από τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας.

Η καταστροφή δεν σταμάτησε εκεί, καθώς λίγο μετά το σεισμό έγινε γνωστό ότι υπήρξε διαρροή στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, με την κοινή γνώμη να παγώνει και να παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις.

2. Η αποστολή στο Φεγγάρι


  Ήταν μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας. Στις 20 Ιουλίου του 1969, ο Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, με εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν με αγωνία ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα της ανθρωπότητας.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από ειδικά διαμορφωμένη κάμερα και μεταδόθηκε από τη NASA στα παρατηρητήρια της Αυστραλίας και της Καλιφόρνιας.

1. Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

 
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση στο έδαφός τους. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη τρομοκρατική ενέργεια όλων των εποχών.

Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες. Την πρόσκρουση του δεύτερου αεροσκάφους, την είδαμε Live, καθώς όλα τα ΜΜΕ είχαν απευθείας σύνδεση από το σημείο, λόγω της πρώτης πρόσκρουσης.

Εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η Αλ Κάιντα και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

(Πηγή: toptenz)
news247.gr     Εύη Κιόρρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου