Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών


Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα πλέον ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, καθώς όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων. 

Το Αssociated Press μετέδωσε ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει 1.238 αντιπροσώπους, περισσότερους απ’ όσους ουσιαστικά χρειάζεται. 

Την είδηση επιβεβαίωσε αργότερα και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπίσμαρκ της Βόρειας Ντακότα. 

«Οι άνθρωποι πίσω μου μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε το όριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ο οποίος εδώ και τρεις εβδομάδες «αγωνίζεται» για το χρίσμα χωρίς αντίπαλο. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο G7 στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ έχουν ανησυχήσει τους παγκόσμιους ηγέτες. 

«Τους ανησυχεί και είναι και υπάρχουν λόγοι για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, και συνέχισε:

«Γιατί πολλές από τις προτάσεις που έχει κάνει είτε δείχνουν άγνοια του παγκόσμιου γίγνεσθαι ή μια υπεροπτική στάση ή ένα ενδιαφέρον για tweet ή πρωτοσέλιδα –αντί να σκέφτεται τι απαιτείται για να είναι ασφαλείς οι ΗΠΑ». 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου