Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Τραγωδία στη Γερμανία: Λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς σε τροχαίο


Τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν και 18 εκτιμάται ότι έχουν απανθρακωθεί, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με προπορευόμενο φορτηγό, στη Νότια Γερμανία

Τροχαίο με λεωφορείο σημειώθηκε το πρωί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να τραυματιστούν, ενώ αγνοείται η τύχη ακόμη 18 επιβαινόντων, για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι έχουν απανθρακωθεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι φοβάται πως υπάρχουν "πολλοί νεκροί" ανάμεσα στους 17 αγνοούμενους."Είμαστε ρεαλιστές και στο τέλος της ημέρας θα θρηνούμε πολλούς νεκρούς", δήλωσε ο Γιούργκεν Στάντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει παρά μια "αμυδρή" ελπίδα να βρεθούν επιζώντες μεταξύ των αγνοουμένων.

Παγιδευμένο σε μποτιλιάρισμα, το όχημα στο οποίο επέβαιναν 48 άνθρωποι συνολικά, δύο εκ των οποίων οι οδηγοί, χτύπησε ένα ηµιρυµουλκούµενο όχηµα που έτρεχε μπροστά του και κάηκε ολοσχερώς, καθιστώντας αβέβαιη επί του παρόντος την τύχη των αγνοουμένων.

Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στο Μύνχμπεργκ, μέσα σε δασική και ορεινή περιοχή, στα όρια των περιφερειακών κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα της Τσεχίας, μπλοκάροντας τον αυτοκινητόδρομο Α9 και στις δύο κατευθύνσεις.

Ελικόπτερα των υπηρεσιών διάσωσης βρίσκονται στο σημείο του τροχαίου, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση τεχνικών, αστυνομικών και διασωστών γύρω από τον σκελετό του λεωφορείου.

«Αυτή τη στιγμή 30 επιβάτες έχουν τραυματισθεί, ορισμένοι σοβαρά, και έχουν μεταφερθεί στα γύρω νοσοκομεία. Οι άλλοι άνθρωποι πιθανόν έχασαν τη ζωή τους μέσα στο φλεγόμενο τουριστικό λεωφορείο», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η αστυνομία και η εισαγγελία της Βαυαρίας.

Στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «δυστυχώς πολλοί άνθρωποι, μια ομάδα τουριστών από τη Σαξονία, έχασαν τη ζωή τους σ' αυτό το φλεγόμενο λεωφορείο».

News247.gr
(Φωτογραφίες: AP Images)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου