Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

20.000 νέοι σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με 460€

20.000 νέοι σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με 460€


Τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 20.000 νέους ανέργους, αποφοίτους όλων των 
εκπαιδευτικών βαθμίδων, δίνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να «τρέξει» από τον Ιανουάριο του 2013.

Πρόκειται για ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, που σε πρώτη φάση θα ωφελήσει ανέργους, μέσω στοχευμένων κλαδικών παρεμβάσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στη ναυτιλία και στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων, όπως είναι η πεντάμηνη πρακτική άσκηση, με 460 ευρώ τον μήνα, οι υπηρεσίες καθοδήγησης, τα κίνητρα διατήρησης θέσεων εργασίας, αλλά και η κατάρτιση ανέργων.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, τόσο με τους κοινωνικούς εταίρους όσο και με τα κόμματα, προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις που θα ενισχύσουν τη δράση. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1.050 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Συμβάσεις οκτώ έως 24 μηνών θα υπογραφούν με δήμους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Οργανισμούς του Δημοσίου.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 6-36 ΜΗΝΩΝ
30 ερευνητές ζητά ο «Δημόκριτος»

Φυσικούς, χημικούς μηχανικούς, ειδικούς φαρμακευτικής χημείας και άλλους επιστήμονες με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ζητά το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών για τα 13 Ινστιτούτα του. Οι προθεσμίες για αιτήσεις λήγουν, ανάλογα με την ειδικότητα, 12-17 Δεκεμβρίου.
 
ΑΣΕΠ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΓΙΑ 77 ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

17 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΕΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
600 προσλήψεις άμεσα σε κρουαζιερόπλοια

ΕΥΡΩΠΗ & ΤΟΥΡΚΙΑ
Θέσεις χωρίς εμπειρία σε 8 χώρες

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου