Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση στη λάσπη. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται!



«Η Ιστορία έχει γραφτεί και δεν θα την ξαναγράψει κανείς. Το Πολυτεχνείο έχει τους νεκρούς του και δεν το διαπραγματευόμαστε», δήλωσε χθες η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Τώνια Μοροπούλου, δίνοντας έτσι απάντηση στα προκλητικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, που αμφισβήτησαν τις προηγούμενες ημέρες την ύπαρξη νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης τον Νοέμβρη του 1973.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου Συνδέσμου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Ν. Τριανταφύλλου. «Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι ποτέ συνομιλητές μας», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, απαντώντας με τη σειρά του σε όσους κατηγορούν τη «γενιά του Πολυτεχνείου» για όλα τα δεινά που περνάει ο ελληνικός λαός. «Κάποιοι αυτή την περίοδο προσπαθούν να ενοχοποιήσουν για την πολιτική και οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Δεν φταίει το Πολυτεχνείο για όλα αυτά», είπε ο κ. Τριανταφύλλου, για να προσθέσει: «Δεν φταίει το Πολυτεχνείο αν κάποιοι εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την εξέγερση».

Κατά τα λοιπά, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, κάλεσαν όλο τον λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στην πορεία με ενότητα.

Η Σύγκλητος του ιδρύματος βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση από χθες το πρωί μέχρι και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ενώ στην ομάδα περιφρούρησης του ιδρύματος συμμετέχουν -όπως κάθε χρόνο- καθηγητές και φοιτητές.

Απάντηση στη λάσπη. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται!

Οι πύλες του ιδρύματος θα είναι ανοιχτές σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο θα κλείσουν περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι. Στις 3.00 με 3.30 μετά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Απάντηση στη λάσπη. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται!

Για σήμερα, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί στον χώρο του ΕΜΠ συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη. Η ορχήστρα του ιδρύματος θα παίξει τραγούδια που ακούστηκαν από τα ηχεία της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Στην εκδήλωση έχει κληθεί και θα παρευρεθεί ο μουσικοσυνθέτης.

Κατά τα λοιπά, χθες, εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη συνδικαλιστικών σωματείων άφησαν ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Συγκοινωνίες
Αλλαγές σε δρομολόγια

Σε τροποποιήσεις διαδρομών συγκεκριμένων γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ προχωρεί η διοίκηση του ΟΑΣΑ έως και το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου λόγω του εορτασμού της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα ενημερώνει ότι αύριο οι γραμμές Τραμ Τ1 και Τ2 θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης».

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, δεν αποκλείονται και άλλες αλλαγές ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί και τα μέτρα της Τροχαίας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου