Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πανηγυρισμοί για την εκεχειρία



Οι Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λωρίδα της Γάζας για να γιορτάσουν τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής Χαμάς, οκτώ ημέρες μετά την έναρξη των συγκρούσεων.

Με πυροβολισμούς, κραυγές νίκης και σημαίες να κυματίζουν στα χέρια τους, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας, μετά από μέρες εγκλεισμού στα σπίτια τους από τον φόβο των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Χαμάς, του κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του Ισραήλ.

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν, μετά από οκτώ ημέρες σφοδρών συγκρούσεων, υπό τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. 


Η συμφωνία εκεχειρίας υποχρεώνει το Ισραήλ και τη Χαμάς να διακόψουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων ανταρτών που το Ισραήλ είχε ως στόχους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να διατηρήσουν τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι για τις διαμεσολαβητικές του ενέργειες για τη σύναψη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.   

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, 162 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 11 γυναίκες. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου