Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Άλλα δύο τρόφιμα με DNA αλόγου στην Ελλάδα



Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εντόπισε DNA αλόγου σε ακόμη δύο δείγματα τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα. 

Το πρώτο προϊόν είναι το κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική ονομασία ΑΡ-ΚΑΣ, σε συσκευασία του 1 κιλού. Το ανωτέρω προϊόν με DNA αλόγου βρέθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε σούπερ μάρκετ στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, υπεύθυνη είναι η εταιρεία «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου».

Το δεύτερο προϊόν είναι σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία Destan, σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH και διατίθετο από το παντοπωλείο στη Ροδόπη.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου