Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται η Κεφαλλονιά

 
Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται όλη η Κεφαλονιά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα από την Κεφαλονιά ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα. «Πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτιρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι αισθάνονται έντονη ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον, καθώς διανυκτέρευσαν σε γήπεδα, γυμναστήρια και πορθμεία, με καταγγελίες για ταλαιπωρία και έλλειψη χώρων υγιεινής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το νέο σεισμό σημειώθηκαν 50 μετασεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Για τη μετασεισμική ακουλουθία στο νησί της Κεφαλλονιάς μίλησε ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο θα σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός.

Μεταξύ άλλων, ο σεισμολόγος σχολίασε και τη χθεσινή ανακοίνωση του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς, Ευάγγελου Κεκάτου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι οι  αρχές του νησιού έχουν επικοινωνήσει με τους δύο πασίγνωστους ηθοποιούς, Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ.

ΤΖΑΚΟΥ  ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου