Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το βίντεο με το "να πάει να γ.... η ΕΕ"

Ηχογραφημένη συνομιλία ανάμεσα σε δύο Αμερικανούς διπλωμάτες προκάλεσε κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ. Διαβάστε γιατί


Σε αμηχανία έχει φέρει την αμερικανική κυβέρνηση, η διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στην υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη, Βικτόρια Νούλαντ και τον Αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία. 

Στην τηλεφωνική συνομιλία που αναρτήθηκε από άγνωστη πηγή στο youtube, η Νούλαντ ακούγεται να μιλά υποτιμητικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια συζητήσεων για την Ουκρανία με τον Αμερικανό πρέσβη .

Συγκεκριμένα ακούγεται να λέει "να πάει να γ.... η Ευρώπη".

Την Πέμπτη, η Βικτόρια Νούλαντ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία.

Δεν είναι γνωστό το πότε πραγματοποιήθηκε η συνομιλία που ακούγεται στο βίντεο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν διέψευσε την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά δεν σχολίασε το περιεχόμενο.

Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κέρνι, είπε ότι "το βίντεο επισημάνθηκε και αναρτήθηκε στο twitter από τη ρωσική κυβέρνηση και αυτό δείχνει κάτι για το ρόλο της στην υπόθεση".

"Εργαζόμαστε πολύ στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τους εκπροσώπους της και το ίδιο κάνει και η Βικτόρια Νούλαντ σε σχέση με την Ουκρανία. Και συνεργάζεται στενά με την Κάθριν Άστον. Η κ. Νούλαντ έχει ήδη επικοινωνήσει με τους ευρωπαίους ομολόγους της κι έχει απολογηθεί", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι.

To euronews επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν σχολιάζει "μία υποτιθέμενη τηλεφωνική συνομιλία που είναι αποτέλεσμα διαρροής".


Πηγή: Euronews
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου