Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ


Ξεκινά την  Πέμπτη  η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ, από τους δικαιούχους, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
 
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης. Για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.
 
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα  1/12/2015.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: 
Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών -ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Πληροφορίες για τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr

Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες που πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου