Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Γιορτάζει αύριο η Αθήνα


Γιορτάζει αύριο η Αθήνα

Την τιμητική της έχει αύριο η Αθήνα, με αφορμή το θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων και μεταμορφώνεται σε μια απέραντη πλατφόρμα εκδηλώσεων και εορταστικών δράσεων.

Η Αθήνα, μια πόλη του κόσμου μοιάζει να «μακιγιάρεται» σε μια παγκόσμια γιορτή, με την υποστήριξη του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB, καθώς και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είναι ο οικοδεσπότης μιας σειράς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για τη μέρα, με σκοπό οι επισκέπτες της πόλης να διασκεδάσουν και να χαρούν το αθηναϊκό πνεύμα μαζί με τους κατοίκους της Αθήνας.

Στόχος είναι η ανάδειξη κάθε ξεχωριστής και μοναδικής πλευράς των απεριόριστων επιλογών που έχει να προσφέρει η Αθήνα, αποκαλύπτοντας στον κόσμο την αληθινή ομορφιά και την αυθεντικότητά της. Ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η νυχτερινή ζωή και η αθηναϊκή ριβιέρα συνιστούν θεμελιώδη στοιχεία αυτής της ξεχωριστής για την ελληνική πρωτεύουσα μέρας, τα οποία ο ΣΕΤΕ θα αναδείξει στους διεθνείς επισκέπτες της πόλης, μέσα από ολοήμερα δρώμενα (street events) και πάρτυ.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο βραχιολάκι, διαθέσιμο για όλους τους επισκέπτες, θα διανεμηθεί μια μέρα νωρίτερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε ξενοδοχεία και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και θα λειτουργεί ως κάρτα πρόσβασης στις διάφορες εκδηλώσεις εορτασμού. Οι κάτοχοί του θα επωφελούνται με δωρεάν είσοδο σε πολλά μουσεία καθώς και ειδικές προσφορές κατά την επίσκεψή τους σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας.

Στις 31 Οκτώβρη οι επισκέπτες της Αθήνας θα γίνουν ένα με χορευτές παραδοσιακών αλλά και swing χορών, που θα βρίσκονται σε ιστορικά σημεία της πόλης, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις στα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας. Ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας, θα αποτελέσει το επιστέγασμα της ημέρας, καταδεικνύοντας στους επισκέπτες την ομορφιά της αθηναϊκής ριβιέρας στο αποκορύφωμά της. Η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την προώθηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για την παγκόσμια αστικοποίηση και την συνεισφορά της στην αειφόρο αστική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου