Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μακελειό στο Μπέρλιγκτον: Άνδρας σκότωσε με καραμπίνα πέντε ανθρώπους



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη ενός ενόπλου που σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αστυνομικών αρχών, τα θύματα είναι πέντε, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μαρκ Φράνσις, είπε ότι ο ύποπτος είναι "ένας ισπανόφωνος που φορούσε γκρι μπλούζα".

Sgt. Mark Francis @wspd7pio
Sadly the male and 5th victim who was taken to Harborview has passed away #CascadeMallShooting

Προβολή εικόνας στο Twitter Sgt. Mark Francis @wspd7pio
Here is the shooter. We believe just one shooter. Notify authorities if you see him. Armed with rifle. 

Ο Φράνσις είπε ότι ο ύποπτος θεάθηκε για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός προς έναν αυτοκινητόδρομο, κοντά στο εμπορικό κέντρο. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Εικόνες του πρακτορείου Reuters δείχνουν την κινητοποίηση των αρχών αμέσως μετά το περιστατικό, στο πάρκινγκ έξω από το εμπορικό κέντρο:

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό KOMO News ότι ο ένοπλος μπήκε σε ένα κατάστημα Macy's και άνοιξε αμέσως πυρ. "Άκουσα έναν πυροβολισμό (...) μετά τρεις άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας «όπλο» και κατόπιν ακούστηκαν πολλά πυρά", αφηγήθηκε ο Αρμάντο Πατίνο, υπάλληλος σε ένα κατάστημα ένδυσης. "Επέστρεψα στο μαγαζί. Κάποιοι άνθρωποι δεν ήξεραν πού να πάνε, τους έβαλα κι αυτούς στο κατάστημα", πρόσθεσε.

Επί πολλές ώρες, έντεκα ομάδες αστυνομικών και δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούσαν το κτίριο που καταλαμβάνει επιφάνεια 40.320 τετραγωνικών μέτρων. Η αστυνομία δήλωσε νωρίς το πρωί πως έχει σχεδόν ολοκληρώσει την "εκκαθάριση" εντός των χώρων του εμπορικού και ξεκινά την διερεύνηση των στοιχείων προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης. Το εμπορικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό το Σάββατο.

"Τραγωδία έπληξε την Ουάσιγκτον απόψε το βράδυ. Οι καρδιές μας βρίσκονται στο Μπέρλιγκτον όπου ο δράστης αφαίρεσε τις ζωές τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων" δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Jay Inslee. "Παρακαλούμε τους πολίτες να ακολουθούν όλες τις οδηγίες ασφαλείας" συμπλήρωσε.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου