Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σαουδάραβας πρίγκιπας ταξιδεύει αεροπορικά με τα... 80 γεράκια του - Δεν είναι όμως τόσο παράξενο όσο νομίζετε


Η αεροπορική πτήση μπορεί να είναι για πολλούς μια απαίσια εμπειρία, αλλά την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στριμωγμένοι ανάμεσα σε άλλους επιβάτες, μετρώντας τις ώρες για να φτάσετε στον προορισμό σας, να είστε ευγνώμονες που δεν θα ταξιδεύετε μαζί με 80 γεράκια. 

Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε το πρωί της Δευτέρας στο Reddit ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα που μετέφερε 80 γεράκια σε αεροπορική πτήση, έχει γίνει viral.

Το Business Insider, που δημοσιεύει το άρθρο, προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που ανάρτησε τη φωτογραφία προκειμένου να μάθει ποια αεροπορική εταιρεία μετέφερε τα πουλιά, πόση ώρα χρειάστηκε για να μπουν στη θέση τους και γενικά ποια ήταν η συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, αλλά προς το παρόν δεν έχει απάντηση.

Η μεταφορά γερακιών στη Μέση Ανατολή είναι μια αρκετά κοινή πρακτική. Τα γεράκια – εκπαιδευμένα πουλιά για κυνήγι – εκπαιδεύονται στη Μέση Ανατολή εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλή πρακτική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το γεράκι είναι επίσης το εθνικό πουλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οπότε είναι λογικό οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν εκεί να εξυπηρετούν τις ανάγκες μεταφοράς των πουλιών.

Ένας χρήστης του Reddit παρέπεμψε την ιστοσελίδα σε ένα χρήσιμο άρθρο του Atlas Obscura που λέει πως τα γεράκια μπορούν να έχουν δικά τους διαβατήρια για να ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το διαβατήριο επιτρέπει στα πουλιά να ταξιδεύουν στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, το Μαρόκο και τη Συρία.

Το διαβατήριο ισχύει για τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος των ΗΑΕ.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, είπε στον δημοσιογράφο Φρανκ Κέιν της ιστοσελίδας «The National» του ΗΑΕ, πως τα γεράκια πρέπει να έχουν το δικό τους κάθισμα και να τοποθετούνται επάνω σε ένα πανί για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η Qatar Airways μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι γεράκια στην οικονομική θέση ενώ και η Etihad Airways δέχεται τη μεταφορά γερακιών.

Πηγή: Business Insider
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου