Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τρεις ισχυροί σεισμοί στην Ιταλία – Ο Εγκέλαδος χτύπησε (ξανά)

Τρεις ισχυροί σεισμοί στην Ιταλία – Ο Εγκέλαδος χτύπησε (ξανά)

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις συγκλόνισαν την κεντρική Ιταλία από τις 10 έως τις 11 το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της Ρώμης όπου οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. 

Ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 10:25 (τοπική ώρα) μεγέθους 5,4 βαθμών Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε ένας δεύτερος στις 10:54 3,2 Ρίχτερ, ενώ το μέγεθος της τρίτης σεισμικής δόνησης, που έπληξε την περιοχή της κεντρικής Ιταλίας γύρω από το χωριό Αματρίτσε, ήταν 5,6 βαθμοί.
Στη Ρώμη, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του μετρό, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι.
Το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε στις 10:25 το πρωί την κεντρική Ιταλία στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε (στο χωριό Καπιτινιάνο), η οποία είχε πληγεί ήδη, με τραγικό τρόπο, από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο επανακαθορίσθηκε. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωλογίας υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στους 5,3 βαθμούς και το εστιακό βάθος του 9 χιλιόμετρα.
Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί μόνον μικρές καταρρεύσεις στην περιοχή του Αματρίτσε (η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού), αλλά δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες.

Τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου