Διαβάστε ποιος συμβουλεύει τους επενδυτές για το αν η Ελλάδα χρεοκοπεί ή όχι. Οι νομικές παραινέσεις ενός ισχυρού άνδρα
Ο Ντέιβιντ Μπέντον, συνεργάτης της βρετανικής Allen & Overy, ενός διεθνούς δικηγορικού γραφείου που παρέχει νομικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις παγκοσμίως, είναι ο άνθρωπος κλειδί για την ελληνική χρεοκοπία.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Μπέντον είναι εκείνος του οποίου η νομική γνωμοδότηση οδήγησε 15 από τις πιο μεγάλες τράπεζες και επενδυτές να αποφασίσουν πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμα χρεοκοπήσει.
Η απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), η οποία έκρινε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης των CDS με την εισαγωγή των CACs στα ελληνικά ομόλογα βασίστηκε πάνω στις νομικές παραινέσεις του κ. Μπέντον και της ομάδας του.
Εμείς παρέχουμε επεξηγηματικές συμβουλές γύρω από το τι είδους πιστωτικό γεγονός θα ενεργοποιούσε τα CDS", είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι όλα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα σε μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ και τις νομικές επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο.
Η εμπιστευτικότητα ωστόσο που υπάρχει εμποδίζει τον κ Μπέντον από το να συζητά την δουλειά που κάνουν στην επιτροπή της ISDA περί πιστωτικών γεγονότων, το σώμα το οποίο αποφαίνεται για το κατά πόσο ένα πιστωτικό γεγονός θα δει τα CDS να πληρώνονται.
"Καθίσταται σαφές από την ομόφωνη ψήφο κατά την ενεργοποίηση των συμβάσεων, ότι η συμβουλή της εταιρείας ήταν ενάντια στην ενεργοποίησή τους", σημειώνει το δημοσίευμα.
Το περιοδικό Risk, έδωσε πρόσφατα στην Allen & Overy τον τίτλο της "δικηγορικής εταιρείας των παραγώγων για τη χρονιά", επικαλούμενο τη δουλειά που έχει κάνει για λογαριασμό της ISDA, πάνω στο ζήτημα των ελληνικών CDS.
Παράλληλα, ο συνιδρυτής της Pimco, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες που αγοράζουν χρέος, Μπιλ Γκρος, σημειώνει ότι η εν λόγω απόφαση έθεσε ένα "επικίνδυνο προηγούμενο" και πως θα ανησυχούσε εάν είχε ελληνικά CDS.
Μάλιστα, η ISDA τόνισε πως το γεγονός πως δε θα πληρωθούν τα ελληνικά CDS δε σημαίνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πιστωτικό γεγονός στο άμεσο μέλλον, καθώς αν ενεργοποιηθούν οι CACs ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν διορία έως τις 8 Μαρτίου στις 10 μ.μ να δηλώσουν συμμετοχή για την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ τα αποτελέσματα του PSI+ αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τη λήξη της προθεσμίας.
news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου