Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στη μάχη της ασφάλειας 1.500 αστυνομικοί

Χίλιοι πεντακόσιοι αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ θα ριχθούν στη μάχη της δημόσιας ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επικαλέστηκε για την κίνησή του αυτή σχετικό πόρισμα ειδικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το πόρισμα αυτό ο υπουργός το παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά που το ενέκρινε και στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων που προτείνονται θα σταματήσει η φύλαξη συγκεκριμένων στόχων, δηλαδή διαφόρων προσώπων, και οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί «θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη».

Όπως διευκρίνισε ο Νίκος Δένδιας, στους στόχους αυτούς περιλαμβάνονται και αξιωματούχοι του πολιτικού κόσμου.

Ερωτηθείς δε για τα μέτρα που λαμβάνονται για τη θωράκιση των συνόρων με αφορμή τις σοβούσες συγκρούσεις στη Συρία που ενδεχομένως να πυροδοτήσουν κύμα λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία μέσω του Έβρου, ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε τη μετακίνηση σε πρώτη φάση 1.800 συνοριοφυλάκων προς την ευαίσθητη αυτή περιοχή με την έγκριση και του πρωθυπουργού. «Μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Έβρου», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ανεπαρκείς κρίνει τις αστυνομικές δυνάμεις για το συγκεκριμένο έργο η Χρυσή Αυγή, η οποία ζητά τη φύλαξη των συνόρων να αναλάβει ο Στρατός. «Η Ελλάς δεν θα γίνει χώρος υποδοχής για τους χιλιάδες πρόσφυγες ενός ακόμη πολέμου που δεν την αφορά», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου