Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ελπίδες για την Ελλάδα από Δρυμωνάκο και κωπηλασία

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των Ελληνικών συμμετοχών και στην τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τις χθεσινές προκρίσεις για Κρεάνκα και Γκιώνη στο πινγκ πονγκ και το καλό  ξεκίνημα για τους ιστιοπλόους (διαβάστε εδώ) στη σημερινή μάχη ρίχνονται 18 αθλητές σε οκτώ αθλήματα.

Στον α' προκριματικό γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, που φιλοξενείται στη μεγαλύτερη εγκατάσταση της διοργάνωσης, το ExCeL, η Μπουκουβάλα ηττήθηκε από την Κουβανή Γιουριλέιντις Λουπετέι Κόμπας και έμεινε εκτός συνέχειας, όπως είχε συμβεί και στην Αθήνα το 2004.

Στους αποψινούς (22:30) ημιτελικούς των 200μ. πεταλούδα προκρίθηκε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, σε αντίθεση με τον Στέφανο Δημητριάδη, ο οποίος αποκλείστηκε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε μια καλή κούρσα και πλησίασε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:56.47), τερμάτισε 6ος στην 3η προκριματική σειρά με 1:56.97 και πήρε το 16ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τους αποψινούς ημιτελικούς. Ο Στέφανος Δημητριάδης ήταν 8ος στην 4η προκριματική σειρά με 1:58.79 και κατετάγη στην 23η θέση.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά κωπηλασίας τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου πήρε η ελληνική ομάδα με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου να βρίσκονται στα κουπιά.

Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε απευθείας στην επόμενη φάση, κάνοντας τον τρίτο χρόνο στην τελευταία σειρά που συμμετείχε. Στον ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου (12:10) οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τις: Αυστραλία, Γερμανία, Καναδά, Λευκορωσία, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, ΗΠΑ και Ολλανδία.

Ήττα-αποκλεισμό από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων γνώρισε η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας, Ευαγγελία Ψάρρα. Η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε στη φάση των «64» του ατομικού Γυναικών από την Ινδή Ντέβι Μπομπάιλα Λάισραμ με 6-4 και δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Η ευνοϊκή παράδοση που είχε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα απέναντι στον Δανό Μίκαελ Μέιζ δεν ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του απλού Ανδρών, στο Ολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μετρούσε τέσσερις συνεχείς νίκες επί του Σκανδιναβού αντιπάλου του, αλλά σήμερα ο Μέιζ ήταν καλύτερος και επικράτησε του Κρεάνγκα με 4-1 (12-10, 11-6, 11-8, 8-11, 11-3), στο πλαίσιο του τρίτου γύρου, αφήνοντάς τον εκτός διοργάνωσης.

Σήμερα επίσης αρχίζουν την προσπάθειά τους στο σκητ της σκοποβολής οι Ευθύμης Μίττας και Νίκος Μαυρομμάτης. Ο προκριματικός, που αρχίζει στις 11:00 στο «Royal Artillery Barracks», θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ ο τελικός (με τη συμμετοχή έξι σκοπευτών) θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο Μίττας, που πριν λίγο καιρό ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, έχει ελπίδες διάκρισης, σε ένα αγώνισμα που μεταξύ των φαβορί συγκαταλέγεται ο Κύπριος Γιώργος Αχιλλέως.

Στο Γουεϊμάουθ ρίχνονται στη μάχη άλλα τρία πληρώματα ιστιοπλοΐας. Πρόκειται για τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), την Αννα Αγραφιώτη (Laser radial) και τον Βαγγέλη Χειμώνα (Laser). Στις κλάσεις αυτές θα διεξαχθούν οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται με την 3η και 4η κούρσα τα Star (Παπαθανασίου/Τσότρας) και τα Finn (Μιττάκης). Η εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες δίνεται στις 14:00.

Στις 18:30 στο «Horse Guards Parade» οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσαρτσιάνη δίνουν τον δεύτερο αγώνα τους στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, απέναντι στις Ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα, και μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζει να δεσπόζει η κολύμβηση, που περιλαμβάνει και σήμερα τέσσερις τελικούς: στα 200μ. ελεύθερο ανδρών, όπου απόντος του Φελπς αναμένεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Αμερικανό Λόχτε, τον Κινέζο Σουν και τον Γάλλο Ανιέλ, στα 100μ. πρόσθιο γυναικών, όπου αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Αμειρκανίδα Ρεμπέκα Σόνι, και στα 100μ. ύπτιο ανδρών και γυναικών. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τελικός του σύνθετου ομαδικού ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τελικούς στις καταδύσεις (συγχρονισμένες 10μ. ανδρών), στην ξιφασκία (ξίφος μονομαχίας γυναικών), στο τζούντο (-73κ. ανδρών και -57κ. γυναικών), στη σκοποβολή (10μ. αεροβόλο τουφέκι ανδρών) και στην άρση βαρών (62κ. ανδρών και 58κ. γυναικών).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου