Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το Spiegel για τα "βύσματα" του ελληνικού στρατού

Με τον ελληνικό στρατό τα βάζει αυτή τη φορά το Spiegel. Κάνουν λόγο για ατολμία των Ελλήνων πολιτικών να αγγίξουν το πραγματικό πρόβλημα 



Επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ, το Spiegel καταλογίζει ατολμία στους Έλληνες πολιτικούς επειδή δεν προχωρούν σε περικοπές δαπανών στον στρατό την ώρα μάλιστα που γίνονται αιματηρές περικοπές σε τόσος άλλους τομείς.

"Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο της από την Ευρωζώνη, η τρόικα εξετάζει τα μέτρα λιτότητας της χώρας. Στον ελληνικό στρατό υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για περικοπές αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να αγγίξουν το πραγματικό πρόβλημα: υπάρχουν πάρα πολλοί στρατιωτικοί σε πάρα πολλά στρατόπεδα" επισημαίνει το άρθρο μιλώντας για "μαύρη τρύπα" που διοχετεύεται στις ένοπλες δυνάμεις.

"Αν τα εκατοντάδες τζιπ και στρατιωτικά οχήματα του στρατού χρειαστούν συντήρηση, πρέπει να μεταφερθούν 570 χιλιόμετρα μακριά, στα Ιωάννινα, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη βάση επισκευής της χώρας" αναφέρει το Spiegel σύμφωνα με το tvxs.gr και σημειώνει ότι ο στρατός πληρώνει στους συνοδούς των οχημάτων αποζημιώσεις "εκτός έδρας", ενώ καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες καυσίμων.

"Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Πιθανότατα επειδή οι τοπικοί πολιτικοί ήθελαν να έχουν μια βάση στα Γιάννενα, ώστε να τοποθετούνται εκεί στρατιωτικοί με βύσμα", φέρεται να λέει στο Spiegel ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου