Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη! . Πώς μπορώ να ξέρω αν τρώω κρέας αλόγου; Και τι γεύση έχει;




Oι υγειονομικές αρχές της Ευρώπης έχουν σημάνει συναγερμό μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου αντί βοοειδή σε μπιφτέκια και προμαγειρεμένα κατεψυγμένα λαζάνια, τα οποία βρίσκονταν προς πώληση σε σούπερ μάρκετ σε Βρετανία και Γαλλία.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRs0_mE4EGqFzQB_084K1N8PmGEyQCI2amJjggH8gGoaQDJzdAF  

Το καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης έχει καταναλώσει εν αγνοία του όχι μόνο κρέας αλόγου αλλά και κρέας γαϊδάρου, σύμφωνα με τα την βρετανική εφημερίδα Independent.
 
Πώς αναγνωρίζουμε το κρέας αλόγου;

Το κρέας αλόγου είναι κόκκινο σκούρο και έχει ελαφριά και  γλυκιά γεύση. Η γεύση είναι παρόμοια με εκείνη του βοοειδή κρέατος και του ελαφιού, η υφή του κρέατος είναι αρκετά σταθερή. Το χρώμα  εξαρτάται από την ηλικία των αλόγων. Η πώληση του κρέατος και των ειδών πρέπει πάντα να προσδιορίζεται. Το κρέας αλόγων έχει τα λεγόμενα "κρέας αλόγου" ή υποβάλλεται σε επεξεργασία,  Σε έτοιμα γεύματα, όπως λαζάνια στον κατάλογο των συστατικών θα πρέπει επίσης να αναγράφεται  «κρέας αλόγου» .

Πόσο επικίνδυνη είναι η κατανάλωση του κρέατος αλόγου;

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο κρέας αλόγου βρέθηκε ένα φάρμακο το όποιο είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο!

Κανονικά, η κατανάλωση κρέατος αλόγου είναι ασφαλές.
ΑΛΛΑ: Αν στα άλογα δόθηκε φαρμακευτική αγωγή με φαινυλβουταζόνη, οι παρενέργειες για τους ανθρώπους, μπορούν ακόμη και να αποβούν  μοιραίες!

 
Το συγκεκριμένο κρέας αλόγου προέρχεται προφανώς από τα σφαγεία της Ρουμανίας. Μέσα από μεσάζοντες, έφτασε στην Κύπρο και στην Ολλανδία από  μια γαλλική εταιρεία που παράγει λαζάνια και στη συνέχεια πωλήθηκε στην εταιρεία Findus.

Ποιά είναι  η θρεπτική αξία των αλόγων σε  σύγκριση με των βοοειδών  ;

Το κρέας αλόγου έχει κατά μέσο όρο 114 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περίπου τρία γραμμάρια λίπους, 0,4 γραμμάρια υδατάνθρακες και  21 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα Βοοειδή έχουν κατά μέσο όρο 157 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περίπου 8,5 γραμμάρια λίπους, 0 γραμμάρια υδατάνθρακες και 20 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

Γιατί τρώμε κρέας αλόγου δύσκολα;

Στη Βρετανία και τη Γερμανία, το κρέας αλόγου δεν απαγορεύεται, αλλά δεν χρησιμοποιείται συχνά, σπάνια προσφέρεται. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το κρέας αλόγου είναι δημοφιλής: Οι Ιταλοί τρώνε περίπου 900 γραμμάρια ανά έτος, στη Γερμανία, η στατιστική κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι μόλις 50 γραμμάρια ανά έτος.
ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου