Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Απεργία την Πρωτομαγιά – Δείτε ποιοι συμμετέχουν



Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας ώστε να μην επηρεάσει αρνητικά την κίνηση στην πασχαλινή αγορά, ωστόσο οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απεργούν. 

Δύο συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις 11:00, ένα από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και ένα στις 10:30 στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.  

Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων, καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά, αφού δε συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και ΗΣΑΠ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας. Με εντολή της αστυνομίας από τις 09:00 το πρωί και μέχρι νεοτέρας, θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής.  ΟΣΕ και Προαστιακός συμμετέχουν με 24ωρη στάση εργασίας.

24ωρη απεργία έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στις τράπεζες αλλά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα γίνονται δεκτά μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό απεργούν.

Ανοιχτά θα είναι τα φαρμακεία της χώρας, εκτός από εκείνα του Πειραιά. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου