Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. Οργισμένος ο Άκης φώναζε και διέκοπτε την εξέταση μάρτυρα για το ακίνητο της Αεροπαγίτου

Με την εξέταση νέων μαρτύρων αλλά και την κατάθεση για δεύτερη ημέρα του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Στη δίκη παρίστανται και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου και η συζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Ωστόσο, αναστάτωση προκλήθηκε κατά την εξέταση του μάρτυρα, Νίκου Μαϊτού, στελέχους του ΣΔΟΕ που διενέργησε τον έλεγχο στην οικία των πρώην υπουργού στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Η διαδικασία ήταν... επεισοδιακή με τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να αντιδρά και να διακόπτει συνεχώς τον εν λόγω μάρτυρα, με αφορμή τις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι συνήγοροι του δημοσίου που παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ύψωσε αρκετές φορές τον τόνο της φωνής του μέσα στην αίθουσα διερωτώμενος ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των ερωτήσεων των συνηγόρων του δημοσίου.

«Έχουν σκοπιμότητα οι ερωτήσεις, δεν θα παίξουμε εδώ, αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε κιόλας» ήταν μια από τις παρεμβάσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου προς το δικαστήριο, η οποία είχε ως αποδέκτες τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που εκείνη την ώρα εξέταζαν τον μάρτυρα σχετικά με την απόκτηση του ακινήτου της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο, ο δικηγόρος του Δημοσίου χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και ζήτησε από τον κ. Τσοχατζόπουλο να κάτσει κάτων λέγοντας ότι «δεν έχει δικαίωμα να μιλάει».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιχειρώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα κάλεσε κατ' επανάληψη τον πρώην υπουργό να μην διακόπτει και προειδοποίησε ότι όποιος δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, θα αναγκαστεί να τον αποβάλει από την αίθουσα.

Την ίδια ώρα, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ότι παρίστανται στη δίκη όλοι οι κατηγορούμενοι συμπεριλαμβανομένων της κυρίας Βίκυ Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Οι δύο κυρίες δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμματα, ενώ η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν μίλησε καθόλου με τον πατέρα της.

Τέλος, ο δικηγόρος της κυρίας Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε στον αναπληρωτή εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ισχυριζόμενος ότι η δικονομία δεν του δίνει το δικαίωμα να τοποθετείται παρά μόνο να παρίσταται στην δίκη για να λάβει την οργισμένη αντίδραση του αναπληρωτή εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή δωροδοκία στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την δίκη του «πολιτική» και ζητά επίμονα την κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου 1998-1999. Παράλληλα ζητά να καταθέσουν και οι πρώην υπουργοί, κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί για το εάν τελικά θα κληθούν να καταθέσουν πολιτικοί και υποστηρίζει ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία της διαδικασίας. «Το δικαστήριο δεν μπορεί να αποφανθεί εάν οι συμβάσεις ήταν καλές ή κακές. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τέτοιο ζήτημα δωροδοκίας για άλλο μέλος του ΚΥΣΕΑ δεν προέκυψε. Εάν ο κύριος Τσοχατζόπουλος έχει στοιχεία για άλλο πολιτικό πρόσωπο, να τα καταγγείλει» είπε η τακτική εισαγγελέας κ. Γεωργία Αδειλίνη.

Έλενα Σιάνου - NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου