Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Προφυλακιστέος ο «δράκος» των Πετραλώνων

Προφυλακίστηκε κρίθηκε μετά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο 40χρονος, που συνελήφθη στα Πετράλωνα για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών και ασέλγεια σε βάρος τους. Ο παιδεραστής δεν συνοδευόταν από δικηγόρο.


Προφυλακιστέος ο «δράκος» των Πετραλώνων

Ο δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 40χρονος συνελήφθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου λίγη ώρα μετά την τελευταία του επίθεση σε 14χρονη, σε βάρος της οποίας είχε ασελγήσει.
Ο άνδρας έστηνε ενέδρες σε μικρά κορίτσια έξω από σχολεία και τα ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της κατοικίας του.
Εκεί, με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός και διενεργεί έρευνα για κλοπές ή ναρκωτικά στο σχολείο της, προσέγγιζε την ανήλικη κοπέλα. Την οδηγούσε σε απόμερο σημείο, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
Τουλάχιστον 21 θύματα κατά την τελευταία 5ετία είχε εξαπατήσει και κακοποιήσει με αυτό τον τρόπο ένας 40χρονος «Δράκος των σχολείων» από τα Πετράλωνα.

Προφυλακιστέος ο «δράκος» των Πετραλώνων

Οπως διαπιστώθηκε, ο 40χρονος είχε κατά τη δεκαετία 1995-2005 συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα που σχετίζονται με την καταπάτηση της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών, για τα οποία έχει καταδικασθεί και φυλακισθεί. Εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν σωφρονίστηκε. Οταν βγήκε από τη φυλακή, συνέχισε τη συνήθη πρακτική του.

Προφυλακιστέος ο «δράκος» των Πετραλώνων

Τα τελευταία χρόνια, ο 40χρονος -παντρεμένος και πατέρας ενός 18χρονου αγοριού- εργαζόταν ως διανομέας τροφίμων σε διάφορα καταστήματα. Αυτό του έδινε τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά μηχανές και κράνη, που φορούσε πάντα μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν οι κοπέλες για να μη δώσει στόχο.

Αφού έβλεπε τις μαθήτριες να φτάνουν στην είσοδο του σπιτιού, έμπαινε μαζί τους στις πολυκατοικίες και προσποιούμενος τον αστυνομικό και έδειχνε κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του για να το επιβεβαιώσει. Τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο, ότι έχει ακούσει πληροφορίες για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, υποτίθεται για να μιλήσουν. Οταν βεβαιωνόταν ότι ήταν πια μόνοι, ασελγούσε σε βάρος τους.

Πολλές από τις κοπέλες τον τελευταίο καιρό πήγαιναν στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν με λεπτομέρειες τις πράξεις του 40χρονου. Τα περιστατικά από τον «αστυνομικό με πολιτικά» ήταν πολύ συχνά πια και οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί του Ανηλίκων ανέλαβαν δράση.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατά την τελευταία πενταετία, έχει ενεργήσει ασελγείς πράξεις σε βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως Πατήσια, Νέο Ηράκλειο και αλλού, μια που είχε εξ επαγγέλματος τη δυνατότητα να κινείται σε όλη την Αθήνα.

Η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει άρση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου τα στοιχεία και η φωτογραφία του να δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος έχει πραγματοποιήσει και άλλες ειδεχθείς πράξεις.
Μάλιστα, όπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, «έχω κάνει κι άλλα, αλλά δεν τα θυμάμαι».

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου