Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αγωνία για τον 12χρονο - Κυνικός στην ομολογία του ο μαχαιροβγάλτης



Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ηρακλείου πήρε ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, που εργαζόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου και κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά με 20 μαχαιριές 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία που έκανε διακοπές με την μητέρα του. 

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την υγεία του 12χρονου Ρώσου που νοσηλεύται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στον 20χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή, από τον εισαγγελέα Ηρακλείου στον οποίο οδηγήθηκε σήμερα, στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην τακτική ανακρίτρια από όπου πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα έχει οριστεί και συνήγορος υπεράσπισης από τη λίστα που διαθέτει γι αυτές τις περιπτώσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του -όπως και κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς- και μάλιστα με κυνικό τρόπο περιεγράψε πως μαχαίρωσε τον 11χρονο σε ένα απόμερο σημείο και άρχισε να τον χτυπάει με όλη του τη δύναμη.

Ακόμα, υποστήριξε ότι πίστευε πως τον είχε σκοτώσει και τον έσυρε 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να τον θάψει, όταν θα τελείωνε από τη δουλειά του. Στη συνέχεια, πλύθηκε και έπλυνε και το μαχαίρι το οποίο φύλαξε και συνέχισε κανονικά την δουλειά του, όπως είπε, ενώ ομολόγησε αφού έμαθε ότι ο 11χρονος ζούσε και ο κλοιός είχε πλέον σφίξει για τον ίδιο.

Στη σελίδα του στο facebook, ο 20χρονος καταγράφει μέσω σύντομων μηνυμάτων τις στιγμές χαλάρωσης που περνούσε, αρχικά σε διακοπές με την οικογένειά του και κατόπιν μόνος του ως εργαζόμενος στο ξενοδοχείο, καθώς στις 5 Μαΐου η οικογένειά του έφυγε για την Ολλανδία και ο ίδιος είχε πιάσει δουλειά στο ξενοδοχείο.

Αγωνία για τον 12χρονο - Κυνικός στην ομολογία του ο μαχαιροβγάλτης
 

Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του παιδιού

Σε σημερινό ιατρικό δελτίο που εξέδωσε το νοσοκομείο αναφέρεται ότι τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση. Προστίθεται οτι «στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων. Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα». Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 11χρονου Ρώσου ασθενούς που νοσηλεύεται στο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αναφέρει ότι:

Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα. Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα. Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από το ΕΚΑΒ με C130.

Αξίζει σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου με την βοήθεια μεταφραστών από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Δύσκολα θα αποφευχθεί η αναπηρία

Αγωνία για τον 12χρονο - Κυνικός στην ομολογία του ο μαχαιροβγάλτης
Οπως αναφέρει στο σημερινό του γύλλο το Εθνος (ρεπορτάζ: Δημ Καραγιώργος) ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος έδειξε 21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και το στήθος και εκφράζονται φόβοι ότι η αναπηρία στα κάτω άκρα δύσκολα θα αποφευχθεί.

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να απειλείται κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Αγωνία για τον 12χρονο - Κυνικός στην ομολογία του ο μαχαιροβγάλτης
Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί η κυνική ομολογία του 20χρονου Ολλανδού Σιρίνο Σχρέιβερ, νέα στοιχεία της οποίας είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας:
«Ενας πελάτης του ξενοδοχείου μου έδωσε το laptop και το κινητό του παιδιού για να τα δώσω στη διεύθυνση να τα φυλάξουν.
Εγώ τα είδα και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν άσχημο να τα κρατούσα. Βρήκα ευκαιρία και πήγα και τα έκρυψα στο parking του ξενοδοχείου, από όπου θα τα έπαιρνα, τελειώνοντας τη δουλειά.
Εκεί κατάλαβα ότι ο μικρός με παρακολουθούσε. Μου μιλούσε έντονα στα ρώσικα, και με χειρονομίες μου έδειχνε την τσάντα και μου ζητούσε, προφανώς, να του τη δώσω πίσω.
Εγώ του μιλούσα στα Αγγλικά.
Ο μικρός έδειχνε αποφασισμένος να πάρει πίσω τα πράγματά του. Επειδή φώναζε, του είπα να έρθει λίγο πιο απόμερα, για να του τα δώσω. Βρήκα ένα απόμερο σημείο και εκεί άρχισα να τον χτυπάω με όλη μου τη δύναμη.
Πίστεψα πραγματικά ότι τον είχα σκοτώσει.
Πίστεψα ότι τα είχα καταφέρει και έσυρα το «πτώμα» 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να το θάψω, όταν θα τελείωνα από τη δουλειά.
Πλύθηκα από τα αίματα και συνέχισα κανονικά τη δουλειά.
Η αλήθεια είναι ότι το «έπαιζα χαζός» στην αστυνομία που έκανε ερωτήσεις σε μένα και σε όλο το προσωπικό και μάλιστα βοήθησα και στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού. Εκεί όμως που κατέρρευσα, ήταν όταν έμαθα ότι ο μικρός ζούσε και με είχε αναγνωρίσει».
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης η αποκάλυψη του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης, Νίκου Χαλκιαδάκη, ο οποίος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» προσήψε στον δράστη «σοβαρά προβλήματα προσωπικότητας» και συμπεριφοράς σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο 20χρονος αμέσως μετά την ανάκριση φέρεται ότι με απόλυτη ψυχραιμία ζητούσε να μάθει πότε θα φάει και πότε θα εισπράξει τον μισθό του.

Κατακρεουργημένο

Το παιδί βρέθηκε κατακρεουργημένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυτελούς ξενοδοχείου στον Ανισαρά Χερσονήσου, στα Χανιά.

Ο δράστης επέφερε 21 μαχαιριές στον νεαρό Ρώσο, που επισκεπτόταν οικογενειακά την Ελλάδα. Συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Είναι Ολλανδός, ηλικίας 20 ετών, ονομάζεται Σιρίνο Σχρέιβερ και τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ως ανιματέρ στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης, αφού καθάρισε και έκρυψε το μαχαίρι, επανήλθε στον χώρο εργασίας του και συνέχισε να ψυχαγωγεί τα υπόλοιπα παιδιά. Κυνικός ήταν στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή: «Εφυγα ήσυχος ότι είχα σκοτώσει τον νεαρό», είπε. «Εσυρα το σώμα πέντε μέτρα το έκρυψα σε θάμνους και επέστρεψα στην δουλειά μου».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και στη Ρωσία με την τραγική είδηση να αποτελεί βασικό θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας.

Ολα ξεκίνησαν όταν το παιδί ανακάλυψε ότι ο Ολλανδός τού είχε κλέψει το ipad και το κινητό τηλέφωνο στη διάρκεια ψυχαγωγικής εκδήλωσης που είχε γίνει νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει με την οικογένειά του. Ο μικρός Νικίτα, όταν ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, αναστατώθηκε και άρχισε να υποψιάζεται ότι ο δράστης της κλοπής ήταν ο 20χρονος ανιματέρ.

Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς του για τις προθέσεις του, βγήκε από το δωμάτιο και όπως όλα δείχνουν βρήκε τον 20χρονο και του ζήτησε τον λόγο, απαιτώντας να του επιστρέψει τα κλοπιμαία. Ο Ολλανδός αντιλαμβανόμενος ότι κινδύνευε να αποκαλυφθεί, ζήτησε από τον μικρό να ηρεμήσει και να μετακινηθούν λίγο απόμερα για να του δώσει τα προσωπικά του αντικείμενα. Τον οδήγησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως πάρκινγκ και εκεί προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί για να του κλείσει το στόμα.

Ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ανέφερε στο «Εθνος» ότι διαπίστωσε τουλάχιστον 20 μαχαιριές σε θώρακα, πλάτη και κοιλιακή χώρα, ενώ δύο από τα τραύματα χαρακτηρίζονται ως αμυντικά, πράγμα που σημαίνει ότι το παιδί πάλεψε να ξεφύγει από τα χέρια του.

Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος, αφού κατακρεούργησε το αγοράκι, το εγκατέλειψε αιμόφυρτο πίσω από θάμνους. Αμέσως μετά, γύρισε στο πόστο του όπου συνέχισε να... ψυχαγωγεί τα παιδιά μέχρι που τέλειωσε το ωράριό του.

Οι γονείς του 12χρονου, ανήσυχοι από την πολύωρη εξαφάνισή του, ζήτησαν τη βοήθεια της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου και της Αστυνομίας. Αστυνομικοί που «χτένιζαν» τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και τους δρόμους πέριξ της μονάδας εντόπισαν τον 20χρονο στον δρόμο.  Παρατήρησαν ότι μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό, βγήκε εκτός οδοστρώματος, έκρυψε ένα σακίδιο σε θάμνους και συνέχισε την πορεία του. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτη τη συμπεριφορά του και τον ήλεγξαν, ερευνώντας παράλληλα το σακίδιο. Μέσα βρήκαν μεταξύ άλλων ένα ipad και ένα κινητό. Αν και ισχυρίστηκε ότι είναι δικά του, κλήθηκε για ανάκριση.

Στο Τμήμα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι στο ipad υπήρχαν φωτογραφίες ενός αγοριού, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταίριαζαν με αυτά του αγνοούμενου Νικίτα. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί εντόπιζαν στον χώρο του υπαίθριου πάρκινγκ το κατακρεουργημένο αγόρι. Το επίμονο γαύγισμα ενός σκύλου επέσπευσε τις έρευνες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το παιδί πριν πέσει σε κώμα πρόλαβε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να ψελλίσει στους αστυνομικούς το όνομα του ανιματέρ.

Τελικά, ο 20χρονος αναγκάστηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης να ομολογήσει την πράξη του. Οι γονείς του μικρού Ρώσου υπέστησαν σοκ μόλις αντίκρισαν το παιδί τους σε αυτήν την κατάσταση. Οι διακοπές στην Κρήτη εξελίχθηκαν στον χειρότερο εφιάλτη της ζωής τους.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου