Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο δράστης που έσπειρε τον πανικό στο Παρίσι

Ανθρωποκυνηγητό των γαλλικών αρχών για τον εντοπισμό του
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ένοπλου δράστη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης - «Δραπέτευσα από τη φυλακή, οδηγείστε με στα Ηλύσια Πεδία» φέρεται να είπε στον όμηρο που πήρε μετά τη δεύτερη επίθεσή του στην τράπεζα Societe Generale - Ολάντ: «Συλλάβετέ τον με κάθε τρόπο»

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του ένοπλου δράστη που εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 27χρονο φωτογράφο. 

Οι φωτογραφίες δόθηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του τηλεοπτικού καναλιού BFMTV, καθώς θεωρείται ότι ο δράστης είναι ο ίδιος που την περασμένη Παρασκευή είχε εισβάλει στο χώρο υποδοχής του δικτύου και είχε απειλήσει δημοσιογράφους πριν διαφύγει.



Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες των γαλλικών αρχών που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, υπακούοντας στην εντολή του προέδρου Ολάντ να συλληφθεί «με κάθε τρόπο». 

Οι αρχές να κάνουν λόγο για ένα άνδρα μετρίου αναστήματος, ηλικίας περίπου 40 ετών που φορά μαύρα γυαλιά ηλίου, ένα πράσινο παλτό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, τζιν παντελόνι, μπερέ και κρατά μαι μαύρη αθλητική τσάντα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είναι βαριά οπλισμένος, καθώς έχει μαζί του μία καραμπίνα και χειροβομβίδες.



Να σημειωθεί, ότι μετά την επίθεση στη γαλλική εφημερίδα, ο δράστης άνοιξε πυρ και έξω από τα κεντρικά γραφεία της γαλλικής τράπεζας Société Générale στην επιχειρηματική συνοικία La Defense του δυτικού Παρισιού, ωστόσο, εκεί δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στην τράπεζα, ο δράστης πήρε όμηρο έναν οδηγό από τον οποίο ζήτησε να τον μεταφέρει στα Ηλύσια Πεδία και όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τον άφησε ελεύθερο.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο δράστης φέρεται να είπε στον όμηρο: «Δραπέτευσα από την φυλακή, οδηγείστε με στα Ηλύσια Πεδία». 



Δεδομένου ότι υπάρχουν φόβοι και για νέα επίθεση, από το πρωί της Δευτέρας, βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία πολλά ΜΜΕ στην πόλη, όπως τα γραφεία της Monde, της Figaro και της Les Echos.


Αυτή την ώρα οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή γύρω από τα Ηλύσια Πεδία όπου περισσότεροι από 45 αστυνομικά οχήματα και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας ψάχνουν για τον δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:15 (τοπική ώρα) και ο δράστης, αμέσως μετά την επίθεση, κατάφερε να διαφύγει, ενώ το θύμα, 27 ετών, τραυματίσθηκε στο θώρακα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κατέφυγαν πανικόβλητοι στην ταράτσα του κτηρίου, μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς. 

«Ο δράστης δεν είπε τίποτε και έφυγε όπως ήρθε», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Libération μια αστυνομική πηγή, τονίζοντας πώς δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου