Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Χρυσή Αυγή: Ενα διαρκές πραξικόπημα - Απειλές και ύβρεις στη Βουλή

Φασιστικό παραλήρημα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. Απειλές, ύβρεις και χυδαία γλώσσα με την ανοχή τόσο της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής όσο και της Φρουράς

Χρυσή Αυγή: Ενα διαρκές πραξικόπημα 
 
Στιγμές ντροπής και απόλυτης απαξίωσης, με χρυσαυγίτικα συνθήματα να ακούγονται έξω από την Ολομέλεια, έζησε το Κοινοβούλιο.
 
Εντός της αίθουσας, οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός επιδόθηκαν σε ύβρεις και απειλές με χυδαία γλώσσα, ενώ ο υπόδικος Νίκος Μίχος απείλησε με ξυλοδαρμό τον Πέτρο Τατσόπουλο - σταμάτησε μόνο μετά την παρέμβαση του Πύρρου Δήμα. Οι τρεις προφυλακισμένοι δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Επιχείρησαν να γενικεύσουν την «υπόθεση Μπαλτάκου», τοποθετώντας στο ίδιο κάδρο και άλλα στελέχη της ΝΔ.

ΓΗΠΕΔΟ. Την ίδια στιγμή, με την ανοχή τόσο της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής όσο και της Φρουράς του Κοινοβουλίου, μετακλητοί υπάλληλοι, συγγενείς και φίλοι μετέτρεψαν χθες τη Βουλή σε γήπεδο. Συνόδευσαν, ουρλιάζοντας συνθήματα, τους τρεις προφυλακισμένους κατά την είσοδό τους στην Ολομέλεια. «Ακου, αρχηγέ, και άκου το καλά, το σύστημα ξεφτίλισες ακόμα μια φορά» βροντοφώναξαν με στρατιωτική πειθαρχία εντός του ναού της δημοκρατίας και συνέχισαν την πρόκληση - πιο παραδοσιακά - με το τετριμμένο «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». 
 
Το φασιστικό παραλήρημα συνεχίστηκε εντός της αίθουσας της Ολομέλειας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε «ένας αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και «θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας». Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε τα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε ως «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».
 
Αναφέρθηκε εκτενώς στο βίντεο Μπαλτάκου, λέγοντας ότι τον γνωρίζει προσωπικά και όσα υποστήριξε σε αυτό ήταν αληθινά. «Μου τα έχει πει διά ζώσης. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς όσο εγώ. Τον γνώρισα στους εθνικιστικούς αγώνες το 1973 στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β'» είπε και υποστήριξε πως «όποτε (ο Τάκης Μπαλτάκος) ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες». Οπως ανέφερε, ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης δεν ήταν ο μόνος από τη ΝΔ που προσπάθησε να προσεταιριστεί τους χρυσαυγίτες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο κινητό που του κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε κλήσεις και από δύο υπουργούς - χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ». Μάλιστα, προχώρησε σε μια «αποκάλυψη», σε ένα έγκλημα - όπως είπε - που είναι «άγνωστο και επίκαιρο λόγω του ανασχηματισμού». «Το 1985, σε προεκλογική περίοδο, ένα μέλος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ δολοφονεί σε χωριό της Σπάρτης, κατόπιν πολιτικής διαμάχης, έναν συγχωριανό του... Το όνομα εκείνου που ήταν αρχηγός της Νεολαίας της ΕΠΕΝ είναι του κοινοβουλευτικού σας εκπροσώπου Μάκη Βορίδη! Εκεί δεν υπήρχαν ενοχές, δεν υπήρχε συλλογική ευθύνη!» υποστήριξε ωρυόμενος ο Μιχαλολιάκος.
 
Λίγο αργότερα, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Χρήστος Παππάς. «Εχεις το θράσος να με κοιτάς στα μάτια;» ψιθύρισε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Στην ομιλία του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, ενώ έφθασε να χαρακτηρίσει τον Πρωθυπουργό ως «πολιτικά ανισόρροπο». «Οταν δεν ήμουν μέσα, γιατί ρωτήσατε κοινό μας γνωστό "τι κάνει ο Παππάς;". Ενδιαφερθήκατε για μένα ή ζηλέψατε τη δόξα του πολιτικού σας μέντορα Ευάγγελου Αβέρωφ;» είπε.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ. Ο Χρήστος Παππάς κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι που προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν, αλλά εμείς μένουμε πιστοί στις ιδέες μας». Ειδικότερα αναφέρθηκε στον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, ότι δηλαδή του έλεγε «προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης, παρά συριζαίος και κομμουνιστής». Και συμπλήρωσε: «Γράφτηκε και στις εφημερίδες. Θα θέλατε βίντεο, προφανώς και αποδείξεις. Αν θέλετε, πιστέψτε εμένα. Τα μεταφέρω επί λέξει». Σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ, ενώ ο παριστάμενος υπουργός Υγείας φέρεται να του φώναξε «ντροπή σου!». «Εσύ να ντρέπεσαι» συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε πως «στα κρυφά στις τουαλέτες και στον διάδρομο» ο κ. Γεωργιάδης του έλεγε: «Εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε. Εσύ είσαι λογικός». «Και φυσικά, δεν τα είπαμε ποτέ. Γι' αυτό είμαι στη φυλακή. Γιατί δεν τα είπαμε ποτέ. Γιατί δεν προσκυνήσαμε».

Επικαλέστηκε επίσης δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου - «σε έτερο γνωστό έχει πει πως αυτός (Χρ. Παππάς) είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας». Παράλληλα διερωτήθηκε «γιατί από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής δεν ενσωματώθηκε στη δικογραφία και το βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα που είχε σπίτι του, με υμνητική αφιέρωση "στον ευπατρίδη" και ειδική αναφορά στον χουντικό πατέρα μου;».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χρήστου Παππά, ο πρώην «ρέιντζερ» της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να τον έχει καλέσει στο γραφείο του, να τον αποκαλεί «Χρηστάρα» και να του ζητά: «Ρε συ, πες του Ηλία (Κασιδιάρη) ότι και εγώ τα ίδια και χειρότερα έλεγα μικρός, ήμουν χειρότερος από αυτόν, αλλά πες του να χαμηλώσει τους τόνους». Από το κάδρο με τους «μικρούς Μπαλτάκους της ΝΔ» δεν έλειψε η εκπρόσωπος του κόμματος Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Με εκείνη, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως γνωρίζονται καλά από τα Ιωάννινα, απ' όπου κατάγονται και οι δύο, για να δηλώσει ότι δεν είναι αντισημίτης. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στον κ. Βορίδη, διερωτώμενος «έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην κουμπάρα του Λεπέν;».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Στην αναφορά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής απάντησε ο κ. Μουρούτης. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χρυσής Αυγής έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει». Αναλόγως και η κυρία Ασημακοπούλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απέδειξαν, άλλη μία φορά, τι εκπροσωπούν και τι εκφράζουν: κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας, ψεύδη και αθλιότητες». Αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «αστειότητες ανάξιες οποιασδήποτε διάψευσης» τους ισχυρισμούς Παππά.

Δέκα χρόνια φυλακή στον 21χρονο χρυσαυγίτη
Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στον 21χρονο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, μετά την καταδίκη του για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος 16χρονου μαθητή, τον Ιανουάριο του 2013, στο Παλαιό Φάληρο. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης
10 ετών και έξι μηνών στον κατηγορούμενο, ενώ προηγουμένως τον είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ένοχο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ - ethnos.gr
Αγγελική Καραγεώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου