Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Μετά από μία 12ωρη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, κατά την ονομαστική ψηφοφορία, καταψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι, Χ.Α., ΚΚΕ και ΠαΣοΚ. 

Επί συνόλου 260 βουλευτών που συμμετείχαν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, «ναι» ψήφισαν 156 και «όχι» 104.

Αποδεκτή δεν έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα η βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε δύο ώρες πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, σχετικά με τις προθεσμιακές καταθέσεις των φορέων του Δημοσίου. 

Στην τροπολογία αναφερόταν ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αποκαταστήσει την αποδεδειγμένη θετική ζημία που προέκυψε από την εφαρμογή της ΠΝΠ σε βάρος των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης από την πρόωρη λήξη των προθεσμιακών τους καταθέσεων.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να εξαιρεθούν οι προθεσμιακές καταθέσεις. Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την τροπολογία και ανακοίνωσε ότι εφόσον υπάρχει εναλλακτική λύση θα την φέρει ως υπουργική τροπολογία σε προσεχές νομοσχέδιο. 

Επανέλαβε ότι εξαιρούνται από την μεταφορά των διαθεσίμων τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων, ενώ για τα νοσοκομεία είπε ότι δεν εντάσσονται στην ρύθμιση, καθώς δεν έχουν διαθέσιμα, ενώ για τα κοινοτικά κονδύλια του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) είπε ότι δεν θα επενδυθούν υποχρεωτικά σε ρέπος, όπως τα υπόλοιπα διαθέσιμα που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου