Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Βαρουφάκης απαντά στις επικρίσεις που δέχτηκε με μια φράση του Ρούσβελτ. 'Καλωσορίζω το μίσος τους'



Με μία φράση που χρησιμοποίησε ο Φρανγκλίνος Ρούσβελτ σε ομιλία του στις 31 Οκτωβρίου του 1936 στη Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη, απάντησε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά το κρίσιμο Eurogroup.

"Εκφράζουν ομόφωνα το μίσος τους για μένα κι εγώ καλωσορίζω το μίσος τους", έγραψε και σχολίασε: "Αυτή είναι μια φράση που αγαπώ (και πολύ κοντά στην πραγματικότητα) αυτές τις μέρες".

FDR, 1936: "They are unanimous in their hate for me; and I welcome their hatred." A quotation close to my heart (& reality) these days


Χτες, δημοσίευμα του Reuters, αναφερόμενο στη παρουσία του Έλληνα υπουργού οικονομικών στη Ρίγα, τον παρουσίαζε απομονωμένο, να αποφεύγει να παραστεί σε δείπνο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, κυκλοφορώντας σχεδόν συνέχεια μόνος του .

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι όταν "το βράδυ της Παρασκευής (24/04) πούλμαν μετέφεραν τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών για δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ένας είχε μείνει πίσω, στο ξενοδοχείο και περιπλανιόταν μόνος του στο σκοτάδι. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι είχε άλλα σχέδια μετά από την επίθεση που δέχτηκε την πρώτη μέρα του μίτινγκ στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία.

Την ώρα που οι υπόλοιποι υπουργοί δέχονταν από τις συνοδείες τους φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης εθεάθη να είναι σχεδόν συνέχεια μόνος τους, αποφεύγοντας τους βοηθούς ή την κάλυψη από security.

"Είναι εντελώς απομονωμένος. Δεν ήρθε ούτε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει την χώρα του" είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters, κρατώντας την ανωνυμία του. Στο πρωινό, πριν από τη συνεδρίαση, ο Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι απέφυγαν να διασταυρώσουν το βλέμμα τους, όπως παρατήρησαν δημοσιογράφοι του Reuters.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου