Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Οι περίεργες «ομολογίες» για τη μικρή Αννυ


Οι περίεργες «ομολογίες» για τη μικρή Αννυ

Οσο περνούν οι ώρες τόσο αυξάνεται η αγωνία για την τύχη της μικρής Αννυ Μπορίσοβα, η οποία εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου από την περιοχή της Ομόνοιας.

Στις αντιφάσεις των καταθέσεων της μητέρας της 4χρονης ήρθαν χθες να προστεθούν οι «θολές» εξηγήσεις του φερόμενου ως βιολογικού πατέρα του παιδιού, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και προσήλθε για κατάθεση.

Σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, η μητέρα της Αννυ παρέδωσε το παιδί στον ίδιο, προκειμένου να μεταβεί στη Γερμανία. «Ξύπνησα το πρωί και το παιδί είχε εξαφανιστεί», φέρεται να δήλωσε ο πατέρας στους αστυνομικούς. Ολα τα ενδεχόμενα για την τύχη του παιδιού εξετάζουν οι αστυνομικοί.

Ο 28χρονος Βούλγαρος δηλώνει ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της τετράχρονης. Ο ίδιος έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν για θέματα χρήσης ναρκωτικών. Στην κατάθεσή του χθες ενώπιον των αξιωματικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης υποστήριξε ότι η μητέρα της μικρής τού παρέδωσε την Αννυ, προκειμένου να την κρατήσει όσο η ίδια θα βρισκόταν εκτός Ελλάδος. Ο ίδιος υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι το παιδί «εξαφανίστηκε» όσο ο ίδιος κοιμόταν...

Είχαν προηγηθεί άλλες «ομολογίες» του, ότι η Αννυ είχε εξαφανιστεί στο πάρκο, ότι το είχε δώσει σε έναν φίλο του για να το προστατεύσει από τη μητέρα του που ήθελε να το πάρει στη Γερμανία, ότι το κρατούσε η μητέρα του... Η κατάσταση της υγείας του δυσκολεύει την έρευνα των αστυνομικών και «πυρπολεί» την αξιοπιστία των λεγομένων του...

Μετά τα νέα δεδομένα, κατάθεση έδωσε ξανά και η 25χρονη μητέρα της Αννυ, η οποία αυτήν τη φορά παραδέχθηκε ότι η φίλη της η «Σύλβια», στην οποία έλεγε ότι είχε παραδώσει το παιδί κι εκείνη το έχασε, δεν υπάρχει. «Είπα για την φίλη μου για να καλύψω τον πατέρα της μικρής που την έχασε», φέρεται να δικαιολογήθηκε η μητέρα. Η ίδια είχε πλάσει ένα «προφίλ» για τη γυναίκα στην οποία υποτίθεται ότι είχε παραδώσει το παιδί της: 23χρονη, με ύψος 1,67, αδύνατη, με ένα μπλε και ένα καστανό μάτι... Στην Ασφάλεια Αττικής κατέθεσε χθες νωρίς το πρωί και η γιαγιά -μητέρα του 28χρονου πατέρα-, η οποία υποστήριξε πως κράτησε στο σπίτι της για περίπου έναν μήνα την Αννυ, επειδή η μητέρα της είχε φύγει ταξίδι στη Γερμανία. Οπως φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, μία ημέρα πριν εκείνη γυρίσει, έδωσε ξανά τη μικρή στον γιο της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως το ζευγάρι των Βουλγάρων γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη στην Αννυ και αργά ή γρήγορα θα «σπάσουν», αποκαλύπτοντας πού βρίσκεται το παιδί. Οι δυο τους κρατούνται στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάζονται κατ' αντιπαράσταση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην κατοχή της 25χρονης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χρήματα που η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει επαρκώς στους αστυνομικούς. Οι καταθέσεις συνεχίστηκαν χθες μέχρι αργά το βράδυ. Οι αξιωματικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, από την παράνομη υιοθεσία μέχρι και ακόμη χειρότερα σενάρια, δεδομένης και της εξάρτησης του 28χρονου από τα ναρκωτικά.

Η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν αναγκαία την άμεση εύρεση της Αννυ. Ηδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία της που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ σποτ παρουσιάζονται στην τηλεόραση. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για την έκβαση της πορείας της υπόθεσης.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1980

Οι περίεργες «ομολογίες» για τη μικρή Αννυ

ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
Η μικρή Αννούλα ήταν το πρώτο παιδί που εξαφανίστηκε στην Ελλάδα, στις 19/8/1981 από το χωριό Σκουτάρι Γυθείου Λακωνίας. Σήμερα θα είναι 36 ετών. Η Αννα ήταν μόλις 2,5 ετών, γεννημένη στις 26 Ιουνίου 1979. «Μαλλιά και μάτια καστανά», γράφει η αφίσα της εξαφάνισής της, αναφέροντας επίσης ένα μαύρο σημάδι σαν ελιά ψηλά στους γλουτούς εκ γενετής.

ΜΠΕΝ ΝΙΝΤΑΜ
Είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία εξαφάνισης παιδιού στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των διεθνών προεκτάσεων που έδωσε η οικογένειά του προκειμένου να τον εντοπίσει. Ο Μπεν γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1989 και εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 από την Κω, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες -που μάλλον καθυστέρησαν- δεν έχουν βρεθεί ίχνη του. Σήμερα θα είναι 26 ετών.

Οι περίεργες «ομολογίες» για τη μικρή Αννυ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1982 και εξαφανίστηκε δέκα χρόνια μετά από το χωριό Δήμητρα Γορτυνίας. Τα μάτια του είναι καστανά, τα μαλλιά του καστανόξανθα. Σήμερα θα είναι 33 χρονών. Οπως και στα άλλα παιδιά που πλέον είναι ενήλικοι, στη φωτογραφία του έχει γίνει ψηφιακή επεξεργασία.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
Εξαφανίστηκε σε ηλικία 16 ετών από το Μενίδι Αττικής. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Ιουνίου... Μάτια γαλάζια, ξανθά μαλλιά, ο Θεμιστοκλής γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1984, δηλαδή θα είναι σήμερα 31 ετών. Παρά τις προσπάθειες, δεν έχει βρεθεί.

ΑΛΕΪΣΑ ΧΑΛΙΛ
Ο Χαλίλ γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1990 και εξαφανίστηκε το 2007 από τον Νέο Κόσμο. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινη βερμούδα, ριγέ μπλε-άσπρο κοντομάνικο πουκάμισο και ασπρόμαυρες πλαστικές παντόφλες. Οχτώ χρόνια μετά, το παιδί εξακολουθεί να αγνοείται.

ΜΑΤΕΟ ΝΤΟΥΛΙΑ
Πολλά παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής κόντρας. Οπως ο μικρός Ματέο Ντούλια, ο οποίος γεννήθηκε το 2007 και εξαφανίστηκε το 2008 από το Κουκάκι. Βασικός «ύποπτος» για την εξαφάνιση του μωρού είναι ο συριακής καταγωγής πατέρας του, Χαϊσάν Καρίμο, τότε 34 ετών. Ο Καρίμο βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα.

ΜΟΖΑ ΖΑΪΡΑ
Εξαφανίστηκε από την Αρχαία Κόρινθο στις 16 Φεβρουαρίου 2008. Η Ζαΐρα, που έχει μαύρα μάτια και μαλλιά, φορούσε μαύρο τζιν παντελόνι, μπεζ-χρυσαφί μαντίλα, ροζ μπουφάν, μαυροκόκκινη μπλούζα, αθλητικά παπούτσια και πολύχρωμο κασκόλ.

ΦΑΖΛΙ ΣΑMΙΜ
Γεννημένος το 2000, ο Σαμίμ εξαφανίστηκε όταν ήταν 9 χρονών από τα Κάτω Πατήσια. Μικροκαμωμένος και αδύνατος, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, μπλε μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Το παιδί, που σήμερα θα είναι 15 ετών, δεν έχει δώσει ίχνη...

ΜΙΝΟΝΤΟΡΑ Τ.
Εξαφανίστηκε από την Αθήνα στις 24 Απριλίου 2015, πριν από λίγες μέρες. Είναι 15 ετών. Την ημέρα της εξαφάνισής της, φορούσε κόκκινη φούστα και μαύρη ζακέτα. Τα μάτια και τα μαλλιά της είναι καστανά, έχει ύψος 1.65 και βάρος 50 κιλά.

ΓΚ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν το θρίλερ με τη μικρή Aννυ, ακόμη ένα εξαφανισμένο παιδί «εμφανίστηκε» στην ιστοσελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού». Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Γκ., 17 ετών, που χάθηκε από τη Λάρισα την Κυριακή. Φορούσε τζιν, μαύρο φούτερ με στάμπα αρκουδάκι και ροζ αθλητικά μποτάκια.

ΑΝΝΥ ΜΠΟΡΙΣΟΒΑ
Το 4χρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου από το κέντρο της Αθήνας. Την εξαφάνιση δήλωσε η μητέρα του στο Α.Τ. Ομονοίας. Η κινητοποίηση των Αρχών αλλά και του «Χαμόγελου του Παιδιού» συμπεριλαμβάνει αναζητήσεις στην Αττική, στην Ελλάδα, ακόμη και εκτός χώρας και ήδη Amber Alert για τη μικρή έχει «ηχήσει» πανευρωπαϊκά.

ethnos.gr      Μαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου