Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Έκκληση για βρεφικά είδη από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Eξυπηρετεί περίπου 100 βρέφη και παιδιά κάθε μήνα
 
Έκκληση για βρεφικά είδη από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο ΕλληνικούΈκκληση απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) για τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά -αφορά περίπου 100 βρέφη-, δηλαδή για γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες και παιδικές πάνες (Νο 3, 4 και 5). 

Η ζήτηση είναι μεγάλη και το Κοινωνικό Ιατρείο δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των οικογενειών, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΜΚΙΕ, «οι πολίτες είναι άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι - χαμηλοσυνταξιούχοι ή/και ανασφάλιστοι».

Η σημαντική δράση του ιατρείου είναι δεδομένη, αφού εξυπηρετεί περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι τριών ετών) κάθε μήνα. Ωστόσο παρά την εθελοντική δράση περίπου 200 ατόμων και τη βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος, οι ελλείψεις είναι σημαντικές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό το έργο της οργάνωσης.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο Κοινωνικό Ιατρείο έχει δεχτεί πάνω από 38.000 ιατρικές επισκέψεις τόσο από την Αττική όσο και από την επαρχία. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν γίνονται δεκτές χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται σε ασθενείς που έχουν ανάγκη.   

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9631.950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ (Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00).

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου