Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η ΕΚΤ αυξάνει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες


 
Κατά 900 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο ΕLA σύμφωνα με δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι. 
Όσα είπε για το ελληνικό χρέος (Vid) 

Κατά 900 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο ELA στις ελληνικές τράπεζες. 

Η ΕΚΤ ικανοποίησε το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος χορηγώντας πρόσθετη ρευστότητα 900 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για μία εβδομάδα.

ECB @ecb
Draghi: Increased ELA 900 mln over one week

 
Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι το Eurogroup έχει καλωσορίσει την έγκριση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή

Ο ELA θα αυξηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η Ελλάδα μέρος της ευρωζώνης, θα συνεχίσουμε την παροχή ρευστότητας, εξήγησε ο κ. Ντράγκι, ενώ διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτηση , ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποια χώρα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Αδιαμφισβήτητη η ελάφρυνση του χρέους

Η ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι "αδιαμφισβήτητη", δήλωσε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Reuters Live @ReutersLive
Greek banks will reopen Monday after ECB's decision to raise emergency funding: senior banker. LIVE coverage: http://reut.rs/1RBt5Py 


''Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση στον ELA'' πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι διευκρίνισε πως η σημερινή απόφαση για την αύξηση του ELA είναι συμμετρική προς την απόφαση που είχε ληφθεί προηγουμένως για πάγωμα της έκτακτης χρηματοδότησης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΚΤ συνεχίζει να ενεργεί βάσει της υπόθεσης ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου