Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Έκλεισε συμφωνία. Τσίπρας: Αποτρέψαμε τη μεταφορά εθνικής περιουσίας στο εξωτερικό και το σχέδιο Grexit του Σόιμπλε. Κερδίσαμε την αναδιάρθρωση χρέους. Η Μέρκελ άδειασε τον Σόιμπλε

euro summit

Ξεπέρασε τα όρια της «μαραθώνιας» η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία άρχισε την Κυριακή και συνεχίστηκε και το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοινώνοντας τη λήξη του Eurogroup που προηγήθηκε, σχολίασε πως έχει σημειωθεί πρόοδος. Λίγο νωρίτερα ο Τούσκ δήλωσε ότι ματαιώνεται η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των ηγετών των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένημε θέμα την κρίση στην Ελλάδα. 

Η ακύρωση της συνόδου των 28 έδωσε ελπίδες καθώς προμήνυε συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την προσεχή εβδομάδα και αποφυγή ενός Grexit- σενάριο το οποίο φαίνεται ότι έχει αποφευχθεί, με απόσυρση σχετικού εγγράφου- πρότασης από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί προσωρινού Grexit. 

Οι συνομιλίες φαίνεται να επικεντρώνονται πλέον σε δύο εναπομείναντα ζητήματα: Αυτό της εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. 



huffingtonpost.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου