Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Βίντεο: «Γαμ… Τούρκοι» φώναζε ένας από τους δράστες στην επίθεση του Μονάχου


Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, καταγράφεται ένας από τους δράστες να συνομιλεί με έναν πολίτη.

Ο πολίτης, ο οποίος μαγνητοσκοπεί τον ένοπλο από το μπαλκόνι ακούγεται να μιλάει μαζί του με τον τελευταίο, μεταξύ άλλων, να του απαντάει: «Γαμ… Τούρκοι».

Όλα αυτά, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο δράστης είναι νεοναζί.

Διαβάστε το διάλογο παρακάτω:

Πολίτης: Γαμ… μαλ…
Δράστης: Εξαιτίας σου… (δεν είναι κατανοητό)
Π: Αρχ…, είσαι αρχ…
Δ: Και τώρα πρέπει να αγοράσω ένα όπλο για να σε πυροβολήσω
Π: Με ένα όπλο γαμ… το κεφάλι σου. (Ο πολίτης φωνάζει στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο)
Δ: Σκατ… Γαμ… Τούρκοι
Π: Σκατ… Γαμ… ξένοι. (Ο πολίτης φωνάζει και πάλι στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο και τους λέει να καλέσουν την αστυνομία)
Δ: Είμαι Γερμανός
Π: Είσαι αρχ… αυτό είσαι
Δ: Σταμάτα να μαγνητοσκοπείς
Π: Είσαι αρχ… αυτό είσαι. Τι κάνεις γαμ…;
Δ: Ναι, αλλά εγώ γεννήθηκα εδώ
Π: Ναι και τι στο διάβολο νομίζεις ότι κάνεις;
Δ: Μεγάλωσα εδώ στην "περιοχή Hartz 4"


Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία, εννιά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγή της γερμανικής αστυνομίας λέγεται πως έχει βρεθεί νεκρός ένας άνδρας που φέρει τραύμα στο κεφάλι και εικάζεται ότι πρόκειται για έναν από τους δράστες, ο οποίος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Την ίδια ώρα, λέγεται πως υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε καταστήματα του εμπορικού με τη γερμανική αστυνομία να καλεί όσους βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου να βρουν καταφύγιο.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το εμπορικό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο.

Η αστυνομία του Μονάχου, χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση» και ζήτησε την εμπλοκή της «ελίτ» αντιτρομοκρατικής μονάδας GSG 9.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι υπήρχαν περισσότεροι από ένας δράστες. Οι πρώτες αναφορές έφτασαν στις 18.00 (τοπική ώρα), οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στα McDonald's στο εμπορικό κέντρο. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στο εμπορικό κέντρο. Προσπαθούμε να τους βγάλουμε έξω και να τους φροντίσουμε».

Εξαιτίας της επίθεσης το μετρό και το τραμ έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, ενώ κλειστός παραμένει και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου Hauptbahnhof αφού ακολούθησε εντολή εκκένωσης, με τις τοπικές αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους αποφεύγοντας να βγαίνουν στο δρόμο.

Παράλληλα, καλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου