Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία! Ο στρατός έστειλε mail στους δημοσιογράφους ότι ανέλαβε την εξουσία της χώρας - Κατέλαβαν την κρατική τηλεόραση


- Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος
- Κλειστές από τον στρατό και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη
- Στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας
- Αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Άγκυρα


Πανικός επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τουρκία, όπου αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δηλώνοντας πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.


Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα. Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

Τελευταία ενημέρωση: 16.07.2016 | 02:13
Εδώ και αρκετές ώρες στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, επικρατεί χάος. Άρματα μάχης προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το εν εξελίξει πραξικόπημα, κόσμος που στηρίζει το πραξικόπημα πανηγυρίζει και άλλοι πιστοί στον Ερντογάν κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος.

Στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, ο κόσμος που αντιτίθεται στο πραξικόπημα κατέβηκε στους δρόμους και με ότι βρήκε εύκαιρο προσπάθησε να σταματήσει τα άρματα. Σε μια από αυτές τις προσπάθειες το άρμα που δεχόταν επίθεση κατάφερε να απεγκλωβιστεί παρασέρνοντας αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο δρόμο του, την ίδια ώρα που οι συγκεντρωμένοι το χτυπούσαν με σιδερόβεργες.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο είχαν αντιληφθεί την κινητικότητα των τουρκικών στρατευμάτων αλλά είχαν τεθεί από το απόγευμα και σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από νωρίς το απόγευμα, είχαν αντιληφθεί κινητικότητα στρατευμάτων σε διαφορετικές περιοχές στην Τουρκία. Τα ελληνικά παρατήτηρια αντιλήφθηκαν τις κινήσεις, με τις ένοπλες δυνάμεις να τίθενται άμεσα σε επιφυλακή.

Η ηγεσία βρίσκεται σύσσωμη στο Πεντάγωνο πραγματοποιώντας διαδοχικές συσκέψεις, προφανώς με τα μάτια “καρφωμένα” στην Τουρκία και τις εκεί εξελίξεις.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου