Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ .Καταγγελία για καρκινογόνες ουσίες στις σοκολάτες Kinder


«Σοκ» προκαλούν τα ευρήματα ερευνών στη Γερμανία για την ύπαρξη καρκινογόνων ουσιών στις δημοφιλείς παιδικές σοκολάτες «Kinder» της εταιρίας Ferrero!

Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό ευρωπαϊκό οργανισμό «Foodwatch», τα συγκεκριμένα προϊόντα εμπεριέχουν αυξημένες ποσότητες από το επικίνδυνο αρωματικό ορυκτέλαιο υδρογονανθράκων «MOAH», το οποίο αν και συναντάται ως συστατικό σε πολλά καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, ελάχιστες είναι οι εταιρίες που εμφανίζονται πρόθυμες να τα αποσύρουν από την αγορά.

Η γερμανική ΜΚΟ για τα δικαιώματα των καταναλωτών έλεγξε 20 διαφορετικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων όχι μόνο σοκολάτες, αλλά και άλλα ανάλογα ήδη, όπως πατατάκια και μπάρες δημητριακών. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων φανέρωσαν ότι εκτός από τις σοκολάτες «Kinder», η ίδια ύποπτη ουσία βρέθηκε και στα προϊόντα «Ferrero Nougat Minis» και «Sun Rice Classic Schokohappen».

«Δεν υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα για τέτοιες χημικές ουσίες στα τρόφιμα που προορίζονται για κατανάλωση», ανέφερε ο κ. John Heeg, υπεύθυνος της καμπάνιας για την ανάκληση των σοκολατένιων γλυκισμάτων από τα γερμανικά ράφια. «Δεν μπορείς να τις δεις, δεν μπορείς να τις γευτείς, αλλά είναι εκεί. Συνιστούμε να μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα, καθώς τα επίπεδα των ουσιών που βρέθηκαν, είναι απαράδεκτα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα MOAH μεταφέρονται στα τρόφιμα μέσω των συσκευασιών, οι οποίες ανακυκλώνονται, ενώ έχουν εντυπωθεί με μελάνι στο οποίο εμπεριέχονται ανάλογες χημικές ουσίες.

Ο Γερμανικός Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Βιομηχανίας Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής (BDSI), ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και απέρριψε το αίτημα της ανάκλησης των προϊόντων από τα καταστήματα της Γερμανίας.

eleftherostypos.gr
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου