Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Αεροπειρατεία στη Μάλτα – Όμηροι 118 άνθρωποι

Ζητούν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι


Δυο αεροπειρατές ακινητοποίησαν επιβάτες και πλήρωμα αεροσκάφους της Afriqiyah Airways 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άγνωστοι έχουν καταλάβει αεροπλάνο της εταιρείας Afriqiyah Airways στην Λιβύη και απαίτησαν από το πλήρωμα να το κατευθύνει προς τη Μάλτα.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τους αεροπειρατές να κρατούν στα χέρια τους, χειροβομβίδες, κάτι που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το πως κατάφεραν να τις βάλουν μέσα στο αεροσκάφος, περνώντας μια σειρά ελέγχων.

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 118 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα.


Προβολή εικόνας στο Twitter

Flightradar24 @flightradar24
Hijacked Afriqiyah Airways flight diverted to Malta https://www.flightradar24.com/data/aircraft/5a-onb#bf8c3ad 

Το αεροσκάφος λίγο μετά τη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) προσγειώθηκε στη Μάλτα και οι αρχές προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους αεροπειρατές. Σύμφωνα με τους Timesofmalta οι αεροπειρατές είναι υποστηρικτές του καθεστώτος που είχε εγκαθιδρύσει στη χώρα ο Καντάφι.

Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat ουσιαστικά επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση.


Οι αεροπειρατές απείλησαν να τινάξουν το αεροπλάνο στον αέρα. Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters τα αιτήματα των αεροπειρατών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. 

Προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι ότι οι αεροπειρατές κατάφεραν να εισέλθουν στο αεροσκάφος στο έδαφος της Λιβύης, καθώς αυτό εκτελούσε εσωτερική πτήση, και υποχρέωσαν το πλήρωμα να κατευθυνθεί προς το νησί της Μάλτας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα που διατυπώθηκε από τους αεροπειρατές ήταν η απελευθέρωση του γιου του Καντάφι. Λίγο πριν τις 15:00 ώρα Ελλάδας, οι αεροπειρατές άνοιξαν την πόρτα του αεροπλάνου και άφησαν κάποιους από τους ομήρους, να φύγουν. Πιθανότατα πρόκειται για τις 28 γυναίκες που υπήρχαν στην πτήση.

Μάλτα: Αεροπειρατεία τρόμου με ψεύτικα όπλα και ύμνους στον Καντάφι!

Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2016 | 21:40
Τα όπλα, πάντως, που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες που διέπραξαν την αεροπειρατεία στο λιβυκό αεροσκάφος ήταν ρέπλικες, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες. Αυτό ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ.

Aπελευθέρωσαν ανά διαστήματα και τους 116 ομήρους (επιβάτες και μέλη πληρώματος), εκ των οποίων κανείς δεν τραυματίστηκε, και παραδόθηκαν αφού διακήρυξαν την πίστη τους στον ανατραπέντα ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες του Reuters την σύλληψη των δραστών από τους αστυνομικούς








newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου