Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Τα λουκέτα αγάπης του Παρισιού ξεκλειδώνουν... νέα ζωή για τους πρόσφυγες


Το Παρίσι σχεδιάζει να πουλήσει τις κλειδαριές αγάπης που αφαιρέθηκαν από τις γέφυρες της πόλης πέρυσι προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τις ομάδες προσφύγων.  

Τα λουκέτα αγάπης του Παρισιού ξεκλειδώνουν... νέα ζωή για τους πρόσφυγεςΠριν από ενάμιση χρόνο, οι εργαζόμενοι του δήμου αφαίρεσαν από την Pont des Arts περίπου ένα εκατομμύριο λουκέτα που είχαν βάλει εκεί ερωτευμένα ζευγάρια όλα αυτά τα χρόνια. Από τότε περίπου 65 τόνοι από κλειδαριές αγάπης παραμένουν στις αποθήκες των αρχών. Ωστόσο, αυτό σύντομα θα αλλάξει. 

Τα λουκέτα αγάπης του Παρισιού ξεκλειδώνουν... νέα ζωή για τους πρόσφυγεςΟ Μπρούνο Τζούλιαρντ, επικεφαλής περιβάλλοντος του Δημαρχείου του Παρισιού. Ανακοίνωσε πως περίπου 10 τόνοι από αυτές τις κλειδαριές αγάπης θα πουληθούν σε όποιον θέλει να αποκτήσει ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Παρισιού. «Όποιος θέλει, μπορεί να αγοράσει πέντε ή και δέκα λουκέτα, όλα σε προσιτή τιμή» δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε εκείνους που εργάζονται για την υποστήριξη για την αλληλεγγύη των προσφύγων στο Παρίσι». 

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι πωλήσεις μπορεί να φέρουν μέχρι και 100.000 ευρώ, αναφέροντας πως όσες κλειδαριές δεν πουληθούν, θα λιωθούν και θα πουληθούν εκ νέου. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, αν και η ακριβής ημερομηνία παραμένει ακόμη ασαφής. 

Τα λουκέτα αγάπης του Παρισιού ξεκλειδώνουν... νέα ζωή για τους πρόσφυγεςΗ Λίζα Ανσέλμο, που μαζί με την Λίζα Τέιλορ Χαφ συνέστησε την ομάδα «Όχι στη διατήρηση των λουκέτων αγάπης», δήλωσε πως η κίνηση αυτή ήταν ένα «συγκινητικό τέλος στην ιστορία των λουκέτων αγάπης της Pont des Artes. «Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της αγάπης. Ελπίζουμε και άλλες πόλεις στον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της δημάρχου Αν Χίνταλγκο» δήλωσε. «Είναι μια εμπνευσμένη ιδέα και ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την αγάπη – το καθολικό είδος της αγάπης – ειδικά σε μια εποχή που τόσοι πολλοί γυρίζουν την πλάτη τους στους πρόσφυγες του κόσμου». 
 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου