Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Με έγγραφη συναίνεση πλέον η χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά



Με έγγραφη συναίνεση της μητέρας θα χορηγείται πλέον το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των νοσοκομείων και μαιευτηρίων της χώρας, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα προηγείται της έγγραφης συναίνεσης, η ενημέρωση της μητέρας σχετικά με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για την υγεία και την ανάπτυξη του βρέφους, για την υγεία της ίδιας, καθώς για και τους ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η λανθασμένη χρήση των υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος.

Έπειτα η μητέρα θα συμπληρώνει ειδικό έντυπο (την έγγραφη συναίνεση) για την τυχόν χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος, το οποίο θα υπογράφεται εις διπλούν και θα φυλάσσεται στον ιατρικό φάκελο της μητέρας και του νεογνού.

Η χορήγηση του υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των δημόσιων, πανεπιστημιακών νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών και λοιπών νοσοκομείων που επιδιώκουν δημόσιο ή και κοινωφελή σκοπό, επιτρέπεται για αποδεκτούς ιατρικούς λόγους. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου