Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες



Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν.

Ο υπουργός  ωστόσο, δεν αποκάλυψε το όνομα του. 

Όταν ρωτήθηκε ο Βέλγος υπουργός για το ενδεχόμενο να μην εξερράγη η βόμβα που έφερε ο δράστης, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες». 

Σύμφωνα με τον Πέτερ ντε Βέλε εκπρόσωπο της βελγικής αστυνομίας, πρόκειται για τον Ο.Ζ, γεννηθείς στις 12 Ιανουαρίου το 1981 με καταγωγή από το Μαρόκο. Δεν ήταν γνωστός στις αρχές για τυχόν τρομοκρατική δράση, ενώ το σπίτι του στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών έχει ερευνηθεί. 

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως ο άνδρας δεν φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος στα αραβικά),  προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από στρατιώτες που βρίσκονταν σε περιπολία.
 AdTech Ad
Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη περίπου στις 20:50 (τοπική ώρα, 21:50 ώρα Ελλάδας) στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, εξουδετέρωσαν με πυροβολισμούς τον ύποπτο, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό «θεωρείται τρομοκρατική επίθεση».
 
ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου