Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Συμβιβασμός για Μέσι αντί ποινή φυλάκισης



Ο εισαγγελέας της Βαρκελώνης αποδέχθηκε το συμβιβασμό, για μετατροπή της ποινής φυλάκισης με αναστολή του Λιονέλ Μέσι, σε καταβολή προστίμου, όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα της Καταλονίας, «La Vanguardia».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εισαγγελέας δέχεται ο Μέσι να αποδεχθεί τις κατηγορίες και να καταβάλει πρόστιμο 225.000 ευρώ, αντί της ποινής φυλάκισης για 21 μήνες με αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Αργεντινού σταρ της Μπαρτσελόνα αναφέρεται στη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων, τα «αρχεία του Παναμά», στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών. Πρόκειται για 11 εκατ. έγγραφα, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα  «Suddeutsche Zeitung».

Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο  σταρ της Μπαρτσελόνα ίδρυσε με τον πατέρα του ένα νέο δίκτυο φοροδιαφυγής, στις 13 Ιουνίου του 2013, μία ημέρα αφότου η δίωξη οικονομικού εγκλήματος τού απήγγειλε κατηγορία για φοροδιαφυγή ύψους 4.16 εκατ. ευρώ. «Ο Μέσι απέκτησε την παναμέζικη εταιρία Mega Star Enterprises μέσω νόμου της Ουρουγουάης, μερικές ώρες μετά τις κατηγορίες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος για φοροδιαφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Τον Οκτώβριο είχε παρουσιαστεί μαζί με τον πατέρα του, ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, μετά από έρευνα για φοροδιαφυγή, ύψους άνω των 4.16 εκατ. ευρώ, από τη διαφημιστική διαχείριση της εικόνας του από το 2006 μέχρι το 2009. Τότε είχε έρθει σε συμβιβασμό με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, ο Μέσι είχε αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα 1.06 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2007, 1.58 εκατ. το 2008 και 1.53 εκατ. το 2009. Μετά τις κατηγορίες αυτές κατέβαλλε μεγάλα ποσά, συν τόκους, στην ισπανική εφορία για να τακτοποιήσει το χρέος. Το ποσό ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου