Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Βρυξέλλες: Πανικός προκλήθηκε στο Βέλγιο από άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά - Νεκρός ο δράστης




Έκρηξη σημειώθηκε στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά εξουδετερώθηκε από τους στρατιώτες. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ο δράστης φώναζε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος).


Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς ένας άνθρωπος οδηγήθηκε μακριά με χειροπέδες. Δεν είναι σαφές αν ήταν το ίδιο ή 

διαφορετικό πρόσωπο.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Remy Bonnaffe, δήλωσε πως άκουσε μια έκρηξη και είδε κάτι να καίγεται μπροστά του. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος και τότε ακούστηκε δεύτερη έκρηξη. Στη συνέχεια άκουσε πυροβολισμούς...

Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο σταθμός εκκενώθηκε και ερευνάται από τους αστυνομικούς. Επίσης σε κοντινή απόσταση κτίρια εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.


Η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCB ανακοίνωσε στην διαδικτυακή της πλατφόρμα  στο  Twitter, ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό σταθμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας.

Προηγουμένως ο πανικός είχε ξεσπάσει στο σταθμό και στις γραμμές του τρένου.



Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ωστόσο, στο εσωτερικό του σταθμού προκλήθηκε μικρή έκρηξη.

Στο Βέλγιο υπάρχουν παντού περιπολίες στρατιωτών λόγω των συνεχών επιθέσεων, αλλά και γιατί την  Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ειναι προγραμματισμένη   η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου