Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που έπεσε από το μπαλκόνι στη Ρώμη - δωρίζουν τα όργανά της οι γονείς

 
Υπέκυψε δυστυχώς στα τραύματά της η 17χρονη μαθήτρια από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία είχε πέσει από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο της εξαήμερης σχολικής εκδρομής του σχολείου της.
 
Οι γονείς της ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δωρίσουν τα όργανά της.

Η άτυχη μαθήτρια είχε τραυματιστεί σοβαρά την περασμένη εβδομάδα όταν κατά την τελευταία βραδιά της σχολικής εκδρομής στην ιταλική πρωτεύουσα είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου όπου διέμενε το σχολείο της, το 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Εκτοτε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Ρώμης και είχε υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.

Μιλώντας την προηγούμενη Πέμπτη στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης είχε πει πως το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, «όταν τα παιδιά μετά το δείπνο ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους».

Συλλυπητήρια του υπουργείου Παιδείας

Τη «βαθύτατη οδύνη» της για τον άδικο χαμό της 17χρονης μαθήτριας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που υπέκυψε στα τραύματά της μετά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ηγεσία του υπουργείου εκφράζει παράλληλα τα θερμά της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια της μαθήτριας.

Ψυχολογική υποστήριξη στους συμμαθητές της

Από τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές τους πληροφορήθηκαν την απώλεια της συμμαθήτριάς τους, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

«Τα παιδιά, αλλά και εμείς, προσπαθούμε να διαχειριστούμε με ψυχραιμία το τραγικό γεγονός. Για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, και μας εξασφαλίστηκε ήδη, ψυχολογική υποστήριξη σε όσους ενδεχομένως τη χρειαστούν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης.

Διευκρίνισε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφορηθεί κάποια εξέλιξη στην έρευνα σε σχέση με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου