Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Bild: Η σύντροφός του Λούμπιτς ήταν έγκυος. Νέες αποκαλύψεις: είχε υποβληθεί σε θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις




H γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι η σύντροφος του συγκυβερνήτη του Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, Αντρέας Λούμπιτς, με την οποία συζούσε κοντά στο Ντίσελντορφ, ήταν έγκυος στο παιδί του.

Χθες η Bild είχε δημοσιεύσει μία συνέντευξη μιας αεροσυνοδού και πρώην συντρόφου του Λούμπιτς η οποία ενίσχυε το σενάριο ότι ο 27χρονος υπέφερε από ψυχικές διαταραχές. 

Όπως δήλωσε η σύντροφός του, ο Lubitz είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού είχε εκμυστηρευτεί στους γιατρούς του πως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Όταν οι ερευνητές έψαξαν στο διαμέρισμα tou Lubitz βρήκαν σαφείς ενδείξεις μιας σοβαρής ψυχοσωματικής ασθένειας.

Σήμερα, επίσης η Bild, μεταδίδει ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε υποστεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, μία ιάσιμη οφθαλμολογική κατάσταση, που ωστόσο εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως με την κατάλληλη αγωγή ενδέχεται να οδηγήσει στο μόνιμο αποκλεισμό ενός πιλότου από το να πετάει.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε «Αρκετά χρόνια πριν λάβει την άδεια πιλότου, ο συγκυβερνήτης υποβλήθηκε για μια μεγάλη περίοδο σε ψυχοθεραπευτική αγωγή για αυτοκτονικές τάσεις».

Και πρόσθεσε ότι έκτοτε ο Λούμπιτς δεν έδειξε ενδείξεις αυτοκτονικής συμπεριφοράς ή επιθετικών τάσεων κατά τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροπλάνο, ούτε τα κίνητρα της πράξης του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές περιστάσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην εργασία του, που να ρίχνουν φως στο πιθανό του κίνητρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου