Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συντριβή Airbus με 150 επιβαίνοντες στη νότια Γαλλία



Αεροσκάφος της εταιρείας πτήσεων χαμηλού κόστους Germanwings, της Lufthansa, που είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ συνετρίβη στη νότια Γαλλία, στις γαλλικές Αλπεις.

Στο αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 144 επιβάτες, δύο πιλότοι και τέσσερα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το Airbus εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου στις 11 τοπική ώρα και όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Αεροπορία στο Twitter εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Europe 1, «ο σκελετός του αεροπλάνου είναι σχεδόν ανέπαφος». 

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες είναι Γερμανοί, όπως ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Είναι μία τραγωδία που συνέβη στο έδαφός μας», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος ανακοινώνοντας ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε.

Στο τόπο του δυστυχήματος κατευθύνεται μεγάλη ομάδα διασωστών, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.


Σε μήνυμά της στο Twitter, η Germanwings υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τα μέσα ενημέρωσης, τονίζει ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δικές της επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Germanwings - μοντέλο A320 D-AIPX - περιλαμβάνεται στα παλαιότερα της εταιρείας. Ο συριακός αριθμός του αποκαλύπτει ότι πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Νοέμβριο του 1990, σύμφωνα με τη Flightradar24.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου